BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden dinlemeye olağanüstü önlem

Dışişleri Bakanlığı yeni bir dinleme krizini önlemek için olağanüstü önlemler alındı. Ziyaretçiler bundan böyle cep telefonuyla bakanlığa giremeyecek.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun makam odasındaki gizli toplantının dinlenmesinin ortaya çıkmasının ardından dinlemelere karşı yeni önlemler almaya başladı. Haftabaşından itibaren ziyaretçiler bakanlığa cep telefonuyla giremeyecek.

Milliyetsinin haberine göre ziyaretçilerin bakanlığa cep telefonu ile girişleri yasaklanırken, gizlilik dereceli toplantıların yapıldığı salon ve bölümlere de personelin cep telefonu ile girişine izin verilmiyor.

Dışişleri Bakanlığı’nda alınan tedbirler çerçevesinde gizlilik dereceli toplantıların yapıldığı salon ve bölümlere bütün personelin cep telefonu ile girişlerine yasak getirildi. Bu yolla bakanlığın belirli bölümlerinde, cep telefonu kısıtlamasına geçildi. Böylece cep telefonu üzerinden ortam dinlenmesinin önüne geçilmesi amaçlandı. Zaman içinde ofislere de cep yasağı getirilmesi üzerinde de durulduğu kaydedildi. Bu aşamada, gizlilik dereceli toplantılar dışında personele yönelik cep telefonu yasağı olmadığı dile getirildi. Elektronik dinlemeyi engellemeye yönelik güvenlik amacıyla gizli tutulan bir dizi önlemin daha alındığı ifade edildi.

GİZLİ TOPLANTI DİNLENMİŞTİ

Suriye’deki Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ne Irak Şam İslam Devleti örgütünün saldırı tehdidinin oluşması üzerine, Dışişleri Bakanlığı’nda kriz masası oluşturulmuştu. Kriz masası toplantısından önce Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler makam odasında bir araya geldi. Devletin dört önemli ismi, gizlilik derecesi yüksek olan bu toplantıda, IŞİD saldırısı ve Suriye topraklarında yapılabilecek bir operasyon konusunda birçok boyutuyla ele aldı. Bu toplantının ses kayıtları, seçim öncesinde internet üzerinden yayıldı. Böylece Davutoğlu’nun odası ve gizlilik derecesi yüksek bir toplantının dinlendiği ortaya çıktı.