BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden Almanya'ya verilen nota hakkında açıklama!

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya verilen notayla ilgili olarak açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımızı hedef alan gösteriyi kınıyoruz'' ifadesi kullanıldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'daki Federal Başbakanlık binası önünde eyleme tepki göstererek, "Berlin'de Başbakanlık binasının önünde gerçekleştirilen ve Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bazı dünya liderlerini hedef alan pankartın açıldığı gösteriyi şiddetle kınıyoruz.'' dedi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, Almanya'daki Federal Başbakanlık binası önünde Phlipp Ruch adlı sanatçı tarafından yapılan provokatif eyleme tepki göstererek, acil kodlu bir notayı Alman Dışişleri Bakanlığına iletti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde: "Berlin'de Başbakanlık binasının önünde gerçekleştirilen ve sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bazı dünya liderlerini hedef alan pankartın açıldığı gösteriyi şiddetle kınıyoruz.

VAHİM OLAN ALMAN POLİSİNİN DURUMA MÜDAHALE ETMEMESİ

Sözkonusu pankartta yazılı ifadede, resimde yeralan liderlerin hayatına kastedilmesi yönünde doğrudan şiddet çağrısı yapılmaktadır. Daha vahim olan, Alman polisinin de gösterinin yapıldığı alanda bulunup, bu duruma müdahale etmemesidir.

NOTA İLE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BİLDİRİLMİŞTİR

Almanya'da artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının vardığı noktanın yeni bir örneğini teşkil eden bu konuya ilişkin rahatsızlığımız Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'ne ve bir Nota ile Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na bildirilmiştir.

 HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMASINI BEKLİYORUZ

Başbakanlık binasının önünde gerçekleşen bu olayın hiçbir şekilde kabul edilebilecek bir yönü bulunmamaktadır. Şiddete açıkça teşvik içeren bu durum karşısında Alman makamlarının ivedilikle gerekli her türlü tedbiri almasını bekliyoruz."