BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığı'ndan Pompeo açıklaması 'Endişe verici'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'li Pompeo'nun açıklamalarına değindi ve "Bakan Pompeo’nun PYD/YPG terör örgütünü Kürtlerle özdeşleştirmesi, eğer kasıtlı değilse endişe verici bir bilgi eksikliğini göstermektedir" dedi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'den çekilip çekilmeyeceğini ilişkin soru üzerine skandal ifadeler kullanmıştı. Pompeo'nun Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına ise sert yepki gecikmedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, açıklama yaptı. Aksoy şu ifadeleri kullandı:  "ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun dün bir internet haber sitesine verdiği mülakatta Suriye bağlamında ülkemiz hakkında sarfettiği ifadeleri gerek üslup, gerek içerik bakımından reddediyoruz.

Bakan Pompeo’nun PYD/YPG terör örgütünü Kürtlerle özdeşleştirmesi, eğer kasıtlı değilse endişe verici bir bilgi eksikliğini göstermektedir.

Kürtler dahil tüm Suriye halkını kucaklayan ülkemizin bir terör örgütüyle mücadelesinin Suriye’deki belirli bir topluluğun hedef alındığı şeklinde çarpıtılarak takdim edilmesi asla kabul edilemez. Bu terör örgütünün DEAŞ ile mücadelede ortak olarak görülmesini de şiddetle kınıyoruz"

Mike Pompeo'dan skandal Türkiye açıklaması