BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze açıklaması

İsrail'in dün Gazze şeridine düzenlediği saldırıya sert tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, "Ülkemizin İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir" dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askeri güçlerinin Gazze’den İsrail’e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze’deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail askeri güçlerinin Gazze’den İsrail’e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze’deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunduğu öğrenilmiştir. Söz konusu orantısız saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli masum sivillerin yaralanmasına sebebiyet veren bu saldırılar hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez" denildi.

BARIŞ ANLAŞMASI SESSİZ KALMAMIZ ANLAMINA GELMEZ

Bu saldırgan tutumun barış sürecini ve sükunetin muhafazası gayretlerini sekteye uğratmasının kaçınılmaz olduğu vurgulanarak, "Ülkemizin İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail’in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin Davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.