BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  DÜNYA

Dışişleri Bakanı, uluslararası kamuoyunu uyardı

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası kamuoyunu Suriye rejiminin katliam yapacağı endişesi konusunda uyardı. <br/>Açıklamada, “Uluslararası cami...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası kamuoyunu Suriye rejiminin katliam yapacağı endişesi konusunda uyardı.
Açıklamada, “Uluslararası camia Suriye halkını bu eli kanlı rejime karşı korumakla yükümlüdür. Tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden bu vahşet karşısında gerekli her türlü tedbir, uluslararası camianın bilinçli ve sorumluluk sahibi üyeleri tarafından bir dayanışma içinde süratle alınmalıdır” denildi.
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden Suriye’de yaşanan gelişmeler konusunda yapılan açıklamada Suriye rejiminin, saldırılarını her geçen gün daha da tırmandırdığı ve insanlık dışı bir boyuta taşıdığı belirtilerek, sivil halka karşı balistik füzelerin yanı sıra kullandığı kimyasal silahların ve bir orta çağ zihniyetiyle giriştiği etnik temizliğe varan katliamların, insanlık tarihine şimdiden kara bir leke olarak girdiği kaydedildi.
Suriye’de rejimin yüz binlerce insanı barındıran şehirleri topyekün hedef aldığı belirtilen açıklamada, Kuseyr’den sonra Hama ve Humus’un, rejimin havadan ve karadan ağır bombardımanı altına girdiği ifade edildi. Açıklamada, “Suriye’nin yönetimini elinde tuttuğunu iddia eden bir rejimin kendi şehirlerini bu şekilde bombalaması dehşet vericidir. Daha önce kimyasal silah kullandığı sabit bulunan rejimin bu saldırılarda da aynı yönteme başvurma ihtimali duyduğumuz endişe ve infiali daha da artırmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Rejimin, saldırılarıyla Suriye’deki ihtilafa barışçı bir çözüm bulma yönünde bir süredir sarfedilen yoğun çabaları da anlamsız kıldığı kaydedilen açıklamada, saldırılar durmadıkça ve rejimin yanında sahaya inen yabancı milis kuvvetleri Suriye’den çekilmedikçe, barışçıl bir çözümün önünün açılmasının mümkün olmayacağının altı çizildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: “Uluslararası camia Suriye halkını bu eli kanlı rejime karşı korumakla yükümlüdür. Tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden bu vahşet karşısında gerekli her türlü tedbir, uluslararası camianın bilinçli ve sorumluluk sahibi üyeleri tarafından bir dayanışma içinde süratle alınmalıdır.”
(İHA)