BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak'a gidiyor. Çavuşoğlu'nun Bağdat ve Erbil'de görüşmeler yapması bekleniyor.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Irak'a gidiyor. Salı günü gerçekleşecek  Irak ziyaretinde Çavuşoğlu,  Erbil ve  Bağdat'ta görüşmeler yapacak.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun bölgede gerilime sebep olduğu bir döneme denk gelen ziyaret, kritik bir öneme sahip.  Bağdat'ın ertelenmesini istediği referandum için IKYB'den henüz olumlu bir yanıt gelmedi ancak Çavuşoğlu'nun bu konuda da Türkiye'nin görüşlerini iletmesi bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ

Irak'ta resmi temaslarda bulunacak olan Çavuşoğlu'nun terörle mücadele konusunda Türkiye'nin endişelerini gündeme getirmesi ve çözüm önerilerini sunması da bekleniyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Türkiye-Irakilişkilerinin gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere Irak'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Açıklamada, "Sayın Bakanımızın, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başbakan Haydar Ebadi, Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşmesi ve Iraklı Türkmen siyasetçilerle bir araya gelmesi, ardından Erbil’e geçerek IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Başkanı Mesud Barzani ile bir görüşme yapması öngörülmektedir." ifadelerine yer verildi.