BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  GÜNCEL

'Dışı sakin, içi ABD için yanıyor'

Demokrat Parti Kongresi'nde konuşma yapan Bill Clinton Başkan Obama'dan övgüyle söz etti.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Caroline eyaletinde devam eden Demokrat Parti Kongresi'ne hitap eden eski başkanlardan Bill Clinton, Barack Obama'nın adaylığını destekledi.

Kuzey Caroline'daki kongre, Barack Obama'nın Demokrat Parti'den adaylığını tescil edecek; Obama kongreye hitaben "adaylığı kabul" konuşmasını bu gece yapacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimleri 6 Kasımda yapılacak.

Barack Obama'nın başkanlık seçimindeki rakibi Mitt Romney'in adaylığı da Cumhuriyetçi Parti Kurultayı'nda tescil edilmişti.

Clinton'ın konuşması

ABD eski başkanlarından Bill Clinton Türkiye saatiyle sabaha karşı yaptığı konuşma öncesinde büyük ilgi gördü.

BBC muhabiri, kongrenin yapıldığı Time Warner Cable Arena'yı dolduran binlerce kişinin Clinton'ı "kahramanlar gibi karşıladığını bildiriyor.

Bill Clinton'ın Obama'nın icraatlarını savunduğunu ve bunu pek az politikacının yapabileceği karizmatik bir tarzla yaptığını söyleyen muhabirimiz, konuşmanın, Obama döneminin alameti farikası kabul edilen sağlık reformu ile istihdam, borç ve enerji konularında ayrıntılı bir resim çizdiğini aktarıyor.

Muhabirimiz, Clinton'ın konuşması sırasında Obama için "dışarıdan bakınca sakin görünüyor ama içi Amerika için yanıyor" sözlerinin büyük alkış ve destek aldığını belirtiyor.

50 dakika süren konuşma sonrasında Bill Clinton ile Barack Obama'nın sarılıp kucaklaştığını; ama bu sahnenin biraz tuhaf göründüğünü zira iki liderin iyi geçinen iki kişi olarak bilinmediğini ve aslında sadece bu nedenle bile Clinton'ın Obama'ya böyle bir destek vermesinin anlamlı olduğunu belirtiyor.

Kamuoyu yoklamaları

Son kamuoyu yoklamaları Obama'nın az farkla Romney'in önünde gittiğini gösteriyor. Ancak Demokrat Parti Kongresi başladığı sırada ABC News/Washington Post tarafından yapılan bir anket, Barack Obama'nın, 1980'lerden bu yana, Kongre öncesi en az desteğe sahip başkan olduğunu ortaya koydu.

Kongre'nin bu akşam sona ermesi planlanıyor.