BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
HABER /  SAĞLIK

Diş tedavisinde korkulan yöntem: Anestezi

Özellikle belli bir yaş altındaki çocuklar için önerilen anestezi ile diş tedavisi toplumda korku ile bakılan bir tedavi yöntemi.

Abone ol

Armadent uzmanlarından Fatma Dağ, diş tedavisinde anestezinin önemini, güvenilirliğini ve sağladığıkolaylıkları şöyle anlattı.

Anestezinin kelime anlamı her ne kadar hissizlik olup hastaları korkutsa da , anestezi işlem süresince hastanın ağrı duymamasını ve işlemden habersiz olmasını sağlar.

Genel anestezinin kullanımı diş tedavisi alanında oldukça geniştir ve korkulacak hiçbir yanı yoktur;

- Fiziksel ve zihinsel engelli bireylerde,
- Aşırı heyecanlı, diş hekiminden korkan ve çekinen kişilerde,
- Tedaviye izin vermeyen , iletişim kurulamayan çocuklarda,
- Herhangi bir sebepten dolayı tedavisinin tek seansta bitirilmesi gereken hastalarda,
- Biberon çürüğü ve erken dönem çürüğü olan çocuklarda,
- Lokal anesteziye karşı alerjisi ve duyarlılığı olan kişilerde genel anestezi uygulanabilir.

Çeşitli nedenlerle tedavi edilemeyen diş problemleri hem genel sağlık hem de ağız sağlığı açısından risklidir. Özellikle ön bölge çürükleri görüntü açısından sorun oluşturduğundan kişide psikolojik problemlere sebep olabilir. Bu gibi sorunlar meydana gelmeden, diş tedavileri uygun ortamda uzman hekim ve anestezi uzmanı ile yapılmalıdır.

Diş çürükleri çocuklarda büyüklerden daha farklı sonuçlara yol açabilmektedir. Çürükler çocuğun sadece ağız ve diş sağlığını değil; genel sağlığını, uyku düzenini ve psikolojisini de etkilemektedir. Bu nedenle çürükler hızla tedavi edilmelidir. Diş doktoru korkusu olan ya da iletişim kurulamayan çocukların tedavilerini local anestezi ile yapmak bazen mümkün olamamaktadır. Böyle durumlarda çocuğu ve ailesini strese sokmadan, tüm çürüklerin tek seferde genel anestezi ile yapılması daha uygundur.

Çocuklarda diş tedavinin genel anestezi altında yapılmasının, sanılanın aksine birçok avantajı bulunmaktadır. Tedavide tüm işlemler tek seansta gerçekleştirilerek hem ailenin ve hem de çocuğun tedavi sürecinde yıpranması engellenmiş olmakta. Özellikle küçük yaştaki çocukların tedavi sırasında yaptıkları ani hareketlerle oluşabilecek yaralanma riskleri de ortadan kaldırılmaktadır. 

Günümüzde kullanılan yeni anestezi teknikleri ve ilaçları sayesinde genel anestezi son derece güvenle gerçekleştirilmektedir.

Armadent olarak hastalarımızın ve yakınlarının sağlığını, güvenliğini ve konforunu sağlamayı en önemli önceliğimiz kabul ediyoruz. Olası riskleri önceden belirleyerek hastalarımızın güven içinde sağlıklarını kazanmaları için çalışıyoruz.