BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  SAĞLIK

Diş sağlığında büyük adım

Diş Hekimliği Fakültesi tarafından alınan cihaz sayesinde, hastaların protez diş takılmasını bekleme süresi bir aydan bir saate indi.

Abone ol

Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra diş merkezinin YYÜ yerleşkesindeki spor salonunda hizmet vermeye başladığını anımsatarak, fakültelerinde tedavi hizmetlerinin yanı sıra bilimsel araştırma ve öğrenci eğitimi faaliyetlerinin de devam ettiğini söyledi.

Hastalara en iyi hizmeti vermek için merkezde kullanılan cihazların sürekli yenilendiğini vurgulayan Eskitaşçıoğlu, fakültelerinin, gerek hastalara hizmet gerekse bilimsel araştırma konusunda Türkiye'deki birçok fakülteden daha iyi konumda olduğunu ifade etti.

Eskitaşçıoğlu, fakültelerinin teknolojiyi kullanım açısından iyi bir konumda bulunduğunu bildirerek, merkezlerine yeni alan CADCAM sistemi ile protez diş takılmasını bekleyen hastaların zaman kaybının ortadan kalktığını kaydetti.

Daha önceki tedavilerinde, hastaların bir ay süreyle protez dişlerinin takılmasını beklediğine dikkati çeken Eskitaşçıoğlu, bilgisayar ortamında gerçekleştirdikleri yeni tedavi yöntemi ile hastaların bir saatte işlemlerinin tamamlandığını belirtti.

Merkezde tedavi gören hastalar da yeni alınan cihaz sayesinde uzun süre dişlerinin takılmasını beklemekten kurtulduklarını vurgulayarak, memnuniyetlerini dile getirdiler.