BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diş fırçası için tuhaf uyarı!

Amerikalılar'ın kullanma kılavuzunda 'kedinizi mikrodalgada kurutmayın' yazar ya!... Onun gibi bir uyarı bize geldi...

Abone ol

Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, grip ve diğer bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kişisel ağız sağlığının önemli olduğunu hatırlatırken bazı kurallara dikkat edilmesini istedi. Kural, “Diş fırçasını dezenfekte etmek için bulaşık makinesine atmayın” dedi.

Oda Başkanı Umut Kural, başta domuz gibi olmak üzere bulaşıcı hastalıklardan korunmak için ağız ve diş sağlığı kurallarına dikkat edilmesini isterken, aile içinde herkesin birer diş fırçası olması gerektiğini söyledi. Diş fırçalarının kullanıldıktan sonra iyice durulanmasını öneren Umut Kural, şöyle dedi:

“Diş fırçaları tercihen dik olarak kurumaya bırakılmalı. Diş fırçasının kurumasına engel olacak fırça kılıfları mümkün olduğunca kullanılmamalı. Fırça kılları nemli kaldığı zaman, bakterilerin rahatça üreyeceği ortam sağlar. Aynı kap içinde birden fazla diş fırçası varsa fırçaların birbirlerine değmemesi için önlem alınmalı. Ayrıca, diş fırçalarını dezenfekte etmeye kalkmak, bulaşık makinesi, mikrodalga veya ultraviyole cihazları kullanmak tamamen gereksizdir. Bu işlemler, diş fırçasına zarar verebilir. Mümkünse gün içinde 2 değişik fırça kullanmak, fırçaların kuruması için yeterli süreyi sağlayacaktır.”