BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

'Dış basında maklubeci yazar yok mu?'

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, bugünkü yazısında medyanın 'IŞİD Türkiye'nin sorunu' söylemlerini topa tutarak Neden Fransa'nın ya da İngiltere'nin sorunu değil' diye sordu.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna bugünkü yazısında 'paralel medya' diye tabir ettiği ve 'maklubeci' yakıştırmasında bulunduğu köşe yazarlarına, gazetecilere ve özellikle Ekrem Dumanlı'nın başında olduğu Zaman Gazetesi'ne ateş püskürdü.

IŞİD'in Türkiye'nin sorunu olduğu yöndeki haber ve söylemleri topa tutan Tuna, IŞİD'e Fransa ve İngiltere'den giden militan sayısının Türkiye'den gidenlerden çok daha fazla olmasına rağmen, IŞİD'in neden onların değil de Türkiye'nin sorunu olduğunu üstüne basa basa sordu.

İşte Tuna'nın yazısından çarpıcı satırlar:

'Dumanlı Zamanı'nın aynı adlı yazarı (Abdülhamit Bilici) dünkü yazısında da Türkiye'nin IŞİD'i arkaladığını yazdı.

Rehineler kurtarıldıktan sonra da artık Türkiye'nin hiçbir bahanesi kalmadığını, ABD'nin emir eri pozisyonu alması gerektiğini ihsas etti.

IŞİD terör eylemlerini Türkiye'nin içine taşısın, bu sefer de (tıynet ve cibilliyet gereği) Ortadoğu bataklığına neden girdiniz diyecekleri besbelli.

BM kararı olmadan Suriye'ye müdahale etmenin seçeneklerinden bahseden mezkur yazısında 'IŞİD kimin problemi?' sorusu etrafında gerçekten de müthiş 'çözümlemeler' yapmış.

"UTANMASA YEGANE SORUMLUSU BİZİZ DİYECEK!"

En büyük yanlış IŞİD'i Batı'nın meselesiymiş gibi görmekmiş. IŞİD bizim meselemizmiş. (Biraz daha utanmazlık yapsa, yegâne sorumlusu biziz diyecek ya neyse.)

Peki IŞİD niye bizim meselemiz oluyor?

Maklubeci hazret, IŞİD'in sosyolojik tabanının teolojik bir analizini mi yapmış yoksa?

Yok, hayır.

Zaten böyle bir şey yapmaya kalkışmış olsa, 'azgın ve çatışmacı mezhepçi' olarak evvela kendilerini sorgulamaları icap ederdi.

İki yıl evvel kaleme aldığı bir yazıdaki gibi (100 İranlı ajan Türkiye'ye sızmış da PKK'yla irtibat kurmuş da...) nevi şahsına münhasır bilgiler mi ele geçirmiş?

Hayır, bu da değil.

O halde nasıl keşfetmiş IŞİD'in bizim meselemiz olduğunu?

Nasıl keşfedecek, Sözcü veya Hürriyet veya Aydınlık gibi keşfetmiş işte.

Kocaeli'nden şu kadar insan katılmış da, Antepli Hasan'ın 27 yaşındaki oğlu şöyle demiş de, bir IŞİD komutanı Washington Post'a şu açıklamayı yapmış da bilmem ne!

"İNGİLİZ VE FRANSIZLAR DİZLERİNİ DÖVSELER YERİDİR?"

Ona bakarsan Fransa'dan veya İngiltere'den IŞİD'e katılanların sayısı Kocaeli'nden katılanlardan kat be kat fazla (aynı mantıkla) IŞİD niye Fransa'nın veya İngiltere'nin sorunu olmuyor?

Daha doğrusu, Fransa veya İngiltere medyasında neden IŞİD bizim meselemiz diyen çıkmıyor?

Maklubeci yazarları olmadığı için mi?

Ne diyelim, İngilizler, Fransızlar ve hatta Amerikalılar 'IŞİD bizim meselemiz' diyen yazarlarımız niye yok diye dizlerini dövseler yeridir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ