BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu konuştu

Yayınlandığı günden itibaren izlenme rekorları kıran ‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan Yeni Şafak'a konuştu.

Abone ol

Osmanlı devletinin kurucusu Ertuğrul Gazi’nin kudretinden etkilendiğini söyleyen dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, “İmparatorluğun temellerini atan bir karakteri oynamak bana güç veriyor” dedi.

Osmanlı devletinin kuruluşunu konu edinen Diriliş Ertuğrul dizisi, kapılarını Yeni Şafak’a açtı. Dizide Ertuğrul Gazi’yi canlandıran başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, dizi setinde özel açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Gazi rolünün kendisine çok şey kattığını belirten Düzyatan, dizi ile birlikte bakışlarının sertleştiğini ve güveninin arttığını söyledi.

BAKIŞLARIM SERTLEŞTİ
Ertuğrul Gazi’nin kudretinden çok etkilendiğini ifade eden Düzyatan, “Yokluk içerisinde bir ideal sahibi olmak ve o idealle yaşayarak bir kuruluşu hazırlamak kolay değil. Günümüz insanını geçmişle kıyasladığınızda ne kadar korkak olduğunu görüyorsunuz. Kapitalist sistem kendimize olan güvenimizi azalttı. Ertuğrul Gazi’yi oynadıktan sonra kendime güvenim geldi. Bakışlarım sertleşti” diye konuştu.

PEK FAZLA KAYNAK YOK

Üç ay boyunca Ertuğrul Gazi rolü üzerine çalıştığını belirten Düzyatan tarihte Ertuğrul Gazi ile ilgili pek fazla kaynak olmadığını söyledi. Düzyatan Ertuğrul Gazi rolüne nasıl hazırlandığını anlattı: “Ertuğrul Gazi ile ilgili kaynaklar 10 sayfayı geçmiyor. O kaynaklarda Ertuğrul Gazi’nin cesur, akıllı, gözü kara ve zeki biri olduğu yazıyor. Alpleri araştırdım ve onların beden dilini öğrendim. At binme, kılıç kuşanma ve ok kullanma dersleri aldım. Bu rol için daha sert davranmam gerekiyor. Atlarla yaşamaya ve elle yemek yemeğe alıştım. Osmancık, Devlet Ana ve Dede Korkut hikâyelerini okuyarak rolüme hazırlandım.”

ROLÜME ÜÇ AY ÇALIŞTIM

Ertuğrul Gazi ile ilgili pek fazla kaynak olmadığını söyleyen Düzyatan, rolü için üç ay önceden çalışmalara başlamış. Alpleri araştıran ve onların beden dilini öğrenen sanatçı, atlarla yaşamayı, elle yemek yemeye de alıştığını söylüyor. Düzyatan, Ertuğrul Gazi için kaynaklarda, Gazi’nin cesur, akıllı, gözü kara ve zeki biri olduğunun yazdığını aktarıyor.

DİRİLİŞ TAHT OYUNLARINA RAKİP OLDU

Dünyadaki dönem dizilerini de yakından takip ettiğini ifade eden Düzyatan Diriliş Ertuğrul dizisinin izlenme rekorları kıran A Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine rakip olduğunu vurguladı. Diriliş’in 60 ülkeye satıldığını aktaran Düzyatan, şöyle konuştu: “Diriliş’i Taht Oyunları dizisiyle kıyaslayanlar ve ondan daha iyi bulanlar oluyor. Diriliş dünya standardında bir yapım. Beklediğimizden daha iyi bir iş ortaya çıktı. Bundan çok mutluyum. Dizi 60 ülkeye satıldı. Araplardan çok büyük övgüler alıyoruz. Diriliş Taht Oyunları'na rakip bir dizi oldu”

ÖZEL HAYATIMA DİKKAT EDİYORUM

Ertuğrul Gazi rolünün kendisi için ağır bir rol olduğunu söyleyen Düzyatan, Ertuğrul karakterini çok sevdiğini vurguladı. “Hayatımdaki en önemli rol” diyen Düzyatan şunları söyledi: “Ertuğrul Gazi’yi yanlış oynayamazsınız. Bu rolü oynarken özel hayatımı bile dikkat ediyorum. O karaktere uygun davranmaya çalışıyorum."

di̇ri̇li̇s.jpg