BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Diriliş Ertuğrul dizisi Kayı şapkasına ilgiyi artırdı

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Ertuğrul Gazi'yi ve Osmanlı'nın kuruluş hikayesini anlatan "Diriliş Ertuğrul"da giyilen "Kayı şapkalarına" vatandaşlar ilgi gösteriyor

Abone ol

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Ertuğrul Gazi'yi ve Osmanlı'nın kuruluş hikayesini anlatan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Kayı boyunun giydiği şapkalar, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Son yılların en çok izlenen ve beğenilen televizyon dizilerinden Diriliş Ertuğrul'un senaryosu kadar Kayı boyunun giysileri, takıları ve şapkaları da dikkati çekiyor.

Üçüncü sezonuna "merhaba" diyen dizide "Ertuğrul" karakterini canlandıran başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın yanı sıra boydaki erkeklerin giydiği Kayı şapkası, diziyi izleyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ön tarafında Kayı boyunun simgesinin yer aldığı siyah ve kahverengi şapkalar, daha çok üniversite öğrencileri ve gençler tarafından tercih ediliyor.

Kayseri'de tarihi Kapalı Çarşı'da 40 yıldır baba mesleğini sürdüren şapka satıcısı 52 yaşındaki Mustafa Çat, AA muhabirine, Diriliş Ertuğrul dizisiyle birlikte Kayı şapkası isteyen müşterilerin sayısında ciddi artış olduğunu söyledi.

GENÇLER İLGİ GÖSTERİYOR

Kayı şapkalarını İstanbul'dan getirdiklerini belirten Çat, şöyle konuştu:

"Dizi, bizi eskiye götürüyor, tarihimizi yeniden canlandırıyor. Biz de kendimize bu diziyi tanıtmayı borç biliyoruz. Geçmişimiz olmasa biz de olmazdık. Dükkana gelenlerin çoğu ya 'Ertuğrul şapkası' ya da 'Kayı şapkası var mı?' diye soruyor. Özellikle gençler ilgi gösteriyor. Tamamen deri şapka. Diğer şapkalardan, berelerden gençler bıkmış. Şapkanın ön kısmında Kayı boyunu temsil eden bir şekil var. Son olarak bir ödül töreninde dizinin ödül alması ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ardından ilgi daha da arttı. İşin doğrusu, tarihimizi anlatması, geçmişimizi anlatması bizim için kazancımızdan daha kıymetli."

50 LİRADAN SATIYOR

Çat, 50 liradan sattığı Kayı şapkasının sadece kışın değil yazın da kullanılabildiğini kaydetti.

Şapka almaya gelen müşterilerden Ümmet Navruz, diziyi heyecanla takip ettiğini, oyuncuların kıyafetlerinin de kendisini etkilediğini dile getirdi.

Kayı şapkasını çok beğendiğini ifade eden Navruz, "Kayı şapkası almaya geldim. Oyunculara çok yakışıyor. Bizi yansıtan, geçmişimizi yansıtan kıyafetler, şapkalar. Soğuklarda da iyi olur diye alıp giyeceğim." dedi.

Diğer müşteri Murat Uçaner de "Dizide gördüğümden bu yana aklımdaydı ancak bulamıyordum. Sonunda buldum, alıp giyeceğim." diye konuştu.