BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

Diriliş Ertuğrul 65. bölüm fragmanında casus şoku!

TRT 1'in Çarşamba günü reytinglerde birinci sıraya oturan dizisi Diriliş Ertuğrul'un 65. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümde Haçlı ordusu ile Ertuğrul'un başı belaya giriyor.

Abone ol

Çarşamba akşamları ekrana gelen Diriliş Ertuğrul dizisinin merakla beklenen 65. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümde, Sultan Alaaddinin casusu Ertuğrul'un olup olmadığını öğrenmek isteyen haçlılar yeni tuzaklarıyla diziye damga vuracak. Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı internethaber.com'da.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 65. YENİ BÖLÜM FRAGMANI

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, Esra Bilgiç’in yer aldığı, yeni sezonda Kürşat Alnıaçık, Lebip Gökhan gibi oyuncularla kadrosunu genişleten TRT 1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul 65. yeni bölümü ile 16 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:00'da Trt1'de

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Hırsının kurbanı olan Ural Bey, yaptırdığı baskınla büyük bir riski göze almıştır. Artık yapması gereken hamle bellidir; kendisine doğrultulan suçlamalardan kurtulmak… Olayları uzaktan izleyen Simon, bir anda eline geçen fırsatla dengeleri değiştirme imkânına kavuşmuştur.

Kayılar, sıkıntıyla geçen uzun bir dönemin ardından yaptıkları kilim ticaretiyle ilk defa rahat bir nefes almışlardır. Ancak bu rahatlık kilimleri taşıyan kervanın baskına uğramasıyla yerini tekrar sıkıntılı bir sürece bırakır. Ertuğrul Bey için daha zor zamanlar başlamıştır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL KONUSU

Diriliş: Ertuğrul, yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı,yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, ve Hülya Darcan'ın paylaştıkları televizyon dizisidir. İlk bölümü 10 Aralık 2014 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayınlandı. İlk bölümün yayınlanmasının ardından yayınlandığı günün AB grubu reyting sıralamasında 1. sırada yer aldı. Ayrıca dizi 2015 yılının en iyi dizisi ödülünü aldı.

Dizinin ilk sezon hikayesi 13. yüzyılda Kayı Boyu'nun Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin ikinci sezon hikayesi ise 13. yüzyılın ortalarında yine Kayı Boyu'nun bu sefer Moğollar’a karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizi için 6 ay kadar hazırlık yapılmıştır. Oyuncuların tamamına at binicilik dersleri verilirken, erkek oyunculara bıçak ve kılıç kullanma dersleri verildi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL OYUNCULARI

Engin Altan Düzyatan
Ertuğrul Gazi:
Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın oğlu, Sungur Tekin ve Gündoğdu'nun kardeşi, Dündar'ın ağabeyi, Halime Sultan'ın eşidir. Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Bey'in babasıdır. Cesur, zeki, güçlü ve yetenekli bir alptir. Gündoğdu ile anlaşmazlığa düşerek kendisine inanlarla birlikte Bizans sınırına göç etmiştir.

Kaan Taşaner
Gündoğdu: Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın oğlu Sungur Tekin, Ertuğrul ve Dündar'ın ağabeyi, Selcan Hatun'un eşidir. Bir ara Goncagül Hatun ile nikahlanmıştır fakat Goncagül Hatun'un gerçek yüzü ortaya çıkınca onunla evlenmemiştir.

Hülya Darcan
Hayme Ana: Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar'ın annesi, Süleyman Şah'ın eşidir. Süleyman Şah öldükten sonra Kayı Boyu'nu bir süre yönetmiştir. Obalar ayrılınca Ertuğrul'la beraber göç etmiştir.

Esra Bilgiç
Halime Hatun: Ertuğrul'un eşi, Selçuklu Şehzadesi Numan'ın kızı, Yiğit'in ablasıdır. Osman Bey'in annesidir.

Didem Balçın
Selcan Hatun: Gündoğdu'nun eşi, Gökçe Hatun'un ablası, Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın gelini, Ertuğrul, Sungur Tekin ve Dündar'ın yengesidir. İlk başlarda kötü bir karakteri canlandırırken daha sonra tövbe etmiştir. Obalar ikiye bölününce Gündoğdu ile beraber Ahlat'a gittiler.

Burcu Kıratlı
Gökçe Hatun: Selcan Hatun'un kardeşi, Tuğtekin'in eşidir.Noyan tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştür.

Mehmet Çevik
Deli Demir: Aykız'ın babası, Süleyman Şah'ın sadık adamıdır. Kayı Obası'nın demircisidir. Tangut tarafından öldürülür.

Cengiz Coşkun
Turgut Alp: Ertuğrul'un en yakın 3 alpinden biri. Aykız'ın eşidir. Savaşırken kullandığı baltası ile yetenekli bir alptir. Ertuğrul Bey tarafından Kayıların baş alpi seçilmiştir.

Nurettin Sönmez
Bamsı Beyrek: Ertuğrul'un en yakın 3 alpinden biri. Yetenekli ve korkusuz bir alptir. Çift kılıç kullanır.

Cavit Çetin Güner
Doğan Alp: Ertuğrul'un en yakın 3 alpinden biri. Savaşlardaki çabukluğu ile durdurulması neredeyse imkansızdır. Pala ve kalkan kullanır.

Sezgin Erdemir
Sungur Tekin: Süleyman Şah ve Hayme Ananın oğlu, Ertuğrul ve Dündarın ağabeyi, Gündoğdunun kardeşi. Kayılar onu yıllarca ölü sanmışlardır. Fakat Sungur Tekin Sultan Alaaddin tarafından Selçuklu casusu olarak Moğolların yanına yerleştirilmiştir, casusluk görevi bitince obasına dönmüştür. Ertuğrul'un obadan ayrılma kararı ile Gündoğdu'nun yanında durmuştur.

Serdar Gökhan
Süleyman Şah: Hayme Ana'nın eşi, Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar'ın babası, Kayı Obası'nın Beyidir. Oğuz boylarıyla Moğollara karşı Anadolu'da birleşme kararı alındıktan sonra obaya geri dönüş yolunda atıyla Fırat Nehri'nden geçerken düşer ve iki oğlu önünde şehadet getirdikten sonra hayatını kaybeder.

Evrim Solmaz
Aytolun Hatun: Korkut Bey'in ikinci eşidir. Siyasi ihtirasları uğruna Korkut Bey'i yönlendirir. Gerçek yüzü ortaya çıkınca gelişen olaylar sonucunda Abdurrahman Alp tarafından okla öldürülmüştür.

Hüseyin Özay
Korkut Bey: Dodurga Boyu'nun beyi, Aytolun Hatun'un eşi, Hayme Ana'nın ağabeyi, Tuğtekin'in babasıdır. Aytolun tarafından zehirlenerek öldürülür.

Uğur Güneş
Tuğtekin: Korkut Bey'in oğlu, Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul ve Dündar'ın kuzeni, Gökçe Hatun'un eşidir. Hırslı bir karaktere sahiptir.Noyan tarafından kılıçla öldürülmüştür.

Ayberk Pekcan
Artuk Bey:
Dodurga Obası'nın hekimidir. Ahlaklı ve faziletli bir kişiliğe sahiptir. Ertuğrul ile iyi ilişkiler kurmuştur. Obalar ikiye ayrılınca Ertuğrul ile birlikte göç etmiştir.

Hande Subaşı
Aykız:
Turgut Alp'in eşi, Deli Demir'in kızıdır. Kayı Obası'nın en iyi ve en korkusuz kadın alpidir. Moğollar kervanı bastıklarında yakılır ve bir süre sonra ölür.

Levent Öktem
Üstad-ı Azam:
Halep Tapınakçıları'nın Üstadıdır. Müslümanlara karşı büyük bir haçlı ordusu kurmayı planlar. Son derece acımasız ve kibirli birisidir. Kardeşini ve yeğenlerini öldürtmüştür. Turgut Alp tarafından kale baskınında infaz edilir.

Serdar Deniz
Titus:
Tapınak Şövalyelerinin başkomutanı. Ertuğrul kardeşini öldürdüğü için intikam yemini etmiştir. Casusları ile Kayı Obası'nı takip eder. Tapınakçıların kalesi Kayılar tarafından alınınca köşeye sıkışmıştır. Ertuğrulun kollarına kesik atıp Gündoğdu Bey Tarafından Kafası Kesilmiştir.

Arda Aranat
Dündar:
Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın en küçük oğlu, Sungur Tekin, Gündoğdu ve Ertuğrul'un kardeşidir.