BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  MEDYA

Diriliş 23. bölüm Kurdoğlu cezasını çekiyor

Diriliş son bölüm yine nefessiz bırakacak. Diriliş 23. bölüm son final sahnesinde büyük bir sürpriz bekliyor. Kurdoğlu'nun hainlikleri ortaya çıkıyor. Peki yeni bölümde neler olacak?

Abone ol

Diriliş Ertuğrul yeni bölümde neler olacak, Sülayman Şah ve oğullarını bu akşam neler bekliyor, hainlikleri ortaya çıkan Kurdoğlu'nun cezası ne olacak? İşte Diriliş 'te bu akşam yaşanacaklar...

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner ve Serdar Gökhan'ın oynadığı Driliş Ertuğrul'un 23. bölüm fragmanı yayınlandı. Dizinin yeni bölümüyle yarın akşam TRT'de yayınlanacak. 

screen-shot-2015-05-26-at-4.09.01-pm.png

Diriliş Ertuğrul'un 23. bölümünde  Kurdoğlu, hainliklerinin ortaya çıkması ve yaptığı darbe yüzünden en ağır şekilde cezalandırılır. İçerideki hainler birer birer imha edilmiştir. Ne var ki, Süleyman Şah ve oğullarının obanın içindeki düşmanlarını yok etmesi, onların bu bereketli topraklarda huzurlu yaşamasını temin etmeyeceği çok açıktır.

Burada yaşadıkları sürece Tapınakçıların onlara huzur vermeyeceği ortadadır. Toyda iki seçenekleri olduğu ortaya çıkar; Ya bu cennet toprakları terk edeceklerdir ya da kalıp Tapınakçıların kalesini, başlarına yıkacaklardır. Süleyman ve oğullarıyla, birlik sağlanan obanın beylerinin kararı çok nettir... Alem i İslam’ın başına bunca fitne, fesat ve bela musallat eden bu iblis güruhunun halline karar verilir. Bu kez toyda itiraz eden, hainlik eden yoktur. Ölümüne bir gönül birlikteliği vardır. Bu kararlılık ve şehit olma hususunda tavizsiz tavır obadaki birlik ve beraberlik ruhunu harekete geçirmiştir. Kadınlar, yaşlılar ve çocuklar dahil obada yaşayan herkes bu büyük karar için el ele verecek ve alpların savaşmak için destekçisi olacaktır.

GEÇEN HAFTA NELER OLMUŞTU?

Diriliş Ertuğrul'da Süleyman Şah ve ailesi, Kurtoğlu'nun intikam planın bir parçası olarak Turgut ile birlikte sürgüne gönderdi. Turgut ise oynanan oyunun farkındadır ve Kurtoğlu'nun kendisine getirdiği iksiri içmek yerine, mücadeleyi seçti. 

TURGUT OYUNU BOZAR

Turgut, iksirin etkisini yitirmesiyle eski günlerine dödü. Kurtoğlu ve tapınakçıların oyununu bozan Turgut, Ertuğrul ve alplerinin de yardımıyla, Süleyman Şah ve ailesini kurtarır. Erturğul ise ailesini kurtardıktan sonra, son hamle olarak toya katılacağını duyurdu.

KURTOĞLU'NUN MASKESİ DÜŞÜYOR

Ertuğrul, toyda Kurtoğlu'nun tapınakçılarla işbirliği yaptığını ve şahitler huzurunda bunu kanıtlayabileceğini söyledi. Toya katılan beylerinde desteğiyle Ertuğrul'un konuşmasına izin verdi.

Kurtoğlu ise Ertuğrul ile işbirliği yapan bazı beyleri ve alpleri, toydan önce katledecektir. Ertuğrul buna rağmen geri adım atmaz ve Turgut'un tüm bu yaşananların şahidi olduğunu söyledi. Kurtoğlu ise Süleyman Şah'ın yaşadığını ve Turgut'un da işbirliği yaptığını iddia eder. Kurtoğlu son olarak Ertuğrul'un öldürülmesi için alplerine emir verdi. 



SÜLEYMAN ŞAH OBAYA GERİ DÖNER

Kurtoğlu, Ertuğrul ile girdiği mücadeleyi bir kez daha kaybeder. Yakılan ateş, Süleyman Şah'ı obaya çağırmaktadır. Alpleri ile birlikte obaya geri dönen Süleyman Şah, Kayılar'ın sevinç gösterileri eşliğinde çadıra girer. Kurtoğlu ise kendisi için hazırlanan acı sona yaklaşmaktadır... İşte Süleyman Şah'ın Kurtoğlu'nun hainliğiyle ilgili son sözleri;