BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78

Dinlerini sorup öyle öldürmüş!

Dinlerini sorup öyle öldürmüş!

ABD'deki saldırıda Saldırgan Chris Harper-Mercer'in kurbanları "mensup oldukları dini gözeterek" öldürdüğü iddia edildi.

Dinlerini sorup öyle öldürmüş!

ABD'nin Oregon eyaletine bağlı Roseburg kentinde silahlı saldırgan üniversitede katliam yaptı. Saldırıda 10 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 26 yaşındaki saldırgan öldürüldü. Saldırgan Chris Harper-Mercer'in kurbanları "mensup oldukları dini gözeterek" öldürdüğü iddia edildi. ABD Başkanı Obama bir kez daha silah yasalarının sertleştirilmesini istedi. ABD'deki silah lobisi ise, okul saldırılarını önlemenin öğrenci ve öğretmenlerin silahlandırılmasından geçtiğini iddia ediyor.

Dinlerini sorup öyle öldürmüş!

ABD'nin Oregon eyaletine bağlı Roseburg kentindeki Umpqua Community College'de dün sabah yerel saatle 10.30'da silahlı saldırgan yeni bir okul katliamına imza attı. 26 yaşındaki Chris Harper-Mercer çelik yelek giydikten sonra üniversiteye 3 tabanca, bir tüfekle geldi.
Dinlerini sorup öyle öldürmüş!

İngiltere doğumlu olduğu belirtilen silahlı saldırganın "muhafazakar cumhuriyetçi" olduğu ve ailesiyle birlikte yaşadığı belirtildi. "Dindar" olmadığı iddia edilen Chris Harper-Mercer'in tetiğe basmadan önce kurbanlarına "Hristiyan olup olmadıklarını" sorduğu iddia edildi.

Dinlerini sorup öyle öldürmüş!

Görgü tanıkları, Chris Harper-Mercer'in kurbanlarını önce yere yatırdığını ve daha sonra "Hristiyan olup olmadıkları" sorusunu yönelttiğini, "evet" yanıtı verenleri başından vurarak öldürdüğünü ileri sürdü. 26 yaşındaki saldırganın "hayır" cevabı verenleri ise bacağından vurduğu belirtildi.