BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Dini vakıfta erkek öğrenciye taciz skandalı

Adana'da bir vakıfta din dersleri veren C.K. 3 erkek öğrenciye cinsel tacizden tutuklandı...

Abone ol

Adana'da üniversite öğrencisi 21 yaşındaki C.K., gönüllü din dersleri verdiği vakfın yurdunda kalan 12- 13 yaş arasındaki 3 erkek öğrenciye güreş yapma bahanesiyle cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne e-mail ile yapılan ihbar üzerine harekete geçen ahlak polisi, adı geçen 3 çocuğa ulaşıp, psikolog nezaretinde ifadelerinin alınmasını sağladı. M.A., Ş.K. ve M.K. ifadelerinde, bir yıla yakın zamandır 'din belletmeni' C.K.'nin derslerden sonra güreş oyunları öğretme bahanesiyle, cinsel organlarıyla oynadığını ileri sürdü.

Taciz olayını, vakıf yöneticilerine anlattıklarını belirten çocuklar, olayın örtbas edildiğini ve kimseye anlatılmamasının istendiğini söyledi. Çocukların ifadelerinin ardından gözaltına alınan C.K. ise cinsel taciz suçlamasını kabul etmedi. Olayla ilgili 9 vakıf yöneticisinin de ifadesi alındı.

Sorgu süresi dolan C.K., 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla, 3 ayrı dosyadan adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nca tekrar sorgulanan C.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

TRAVESTİ CİNAYETİ TÜYLER ÜRPERTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kadınlar Denizi Mahallesi, Andıç Sitesi'nde dün saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, 'Nergis' takma adı ile tanınan travesti Kadir Kızılkaya, bir süre önce kiraladığı villada, ev arkadaşı tarafından ölü bulundu.

Arkadaşının haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, yatak odasının kapısında yarı çıplak halde kanlar içinde bulunan Kızılkaya'nın vücudunda çok sayıda bıçak yarası olduğunu belirledi. Savcı ve polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Kadir Kızılkaya'nın cesedi Kuşadası Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Polis, cinayetle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

KIZ MESELESİ KAVGASINDAN ÇIKAN KORKUNÇ GERÇEK

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN[PAGE]

Bursa'da, yeni yılın ilk dakikalarında, iki grup arasında 'kız meselesi' yüzünden çıkan, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ilk duruşmasında sanıklar, ölen iki kişinin birbirini bıçakladığını söyledi. Cinayete neden olan G.D.Ş.'nin, olayda yaşamını yitiren Fethi Meral'den hamile olduğu ortaya çıktı

Bursa'da, yeni yılın ilk dakikalarında 'kız meselesi' yüzünden çıkan ve 2 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ilk duruşması vardı dün. Duruşmada ifade veren sanıklar ölen 2 kişinin birbirlerini bıçakladıklarını öne sürerken kendisi yüzünden işlenen 20 yaşındaki G.D.Ş.'nin olayda yaşamını yitiren Fethi Meral'den hamile olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, G.D.Ş.'nin duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten birden fazla kişinin öldürülmesi ve yaralama' suçlarından tutuklanan 19 yaşındaki sanıklar Metin Can, Yusuf Küçük, Ali Baydar ve 23 yaşındaki Mustafa Ali Ayda ile müşteki sanıklar Hakan Yazıcı, 25 yaşındaki Ahmet Meral, 29 yaşındaki Mehmet Meral ve mağdur sanık Fatih Özkan ile tutuksuz olarak yargılanan 17 yaşındaki Ş.Ş., ilk kez hakim karşısına çıktı.

BİRBİRLERİNİ BIÇAKLADILAR

Sanıklardan birisinin yaşının küçük olması nedeniyle gizli yapılan duruşmada konuşan tutuklu sanık Hakan Yazıcı olay günü Fethi Meral'in kendisini aradığını belirterek, şöyle dedi: "Berber dükkanımdaydım. Fethi Meral beni aradı. G.D.Ş. yüzünden aramızda küfürleşmeler oldu. Mahallemize geleceğini söyleyip telefonu kapattı. Ben de kardeşim Yusuf Yazıcı'ya 'Emanet al' diye mesaj gönderdim. Mahallemizdeki parkta kardeşim ve arkadaşlarımızla buluştuk. Bir süre sonra Fethi Meral araçla parka geldi. Kardeşim yanına bir arkadaşını alarak konuşmaya gitti. Ancak, Fethi araçtan inerek kardeşimin boğazına bıçak dayadı. Ben kavgayı ayırmak için üzerlerine koştum. Kavgaya müdahale ederken tanımadığım birisi beni başımdan ve bacağımdan bıçakla yaraladı. O sırada 3-4 el silah sesi duydum ve yukarı kaçmaya başladım. Kardeşimin yanımda olmadığını görünce tekrar döndüm. Kardeşimin ve Fethi Meral'in birbirlerini bıçakladıklarını gördüm. Kardeşim yere düşünce ben de üzerine kapandım. Beni yaralayanların kimler olduğunu bilmiyorum. Şikayetçi değilim."

AĞABEYİM ÖLDÜRMÜŞTÜR

Kavgada 6 bıçak darbesi alarak yaşamını yitiren Fethi Meral'in kardeşi Mehmet Meral olay gününü şöyle anlattı: "Ağabeyim ve bir akrabamız ile evde oturuyorduk. Biz evdeyken G.D.Ş., eve geldi. Beraber sohbet ediyorduk. G.D.Ş.'nin telefonu çalınca ağabeyim Fethi, Hakan Yazıcı'nın aradığını görerek telefonu açtı. Hakan telefonda ağabeyime küfür etmeye başladı. Daha sonra telefonu kapattı. Yanımıza bir arkadaşımızı daha alarak konuşmak için Değirmenönü Mahallesi'ndeki parka gittik. Biz araçtan inmeden yanımıza iki kişi gelerek ağabeyime küfretmeye başladılar. Ağabeyim Fethi dışarı çıkınca da kavga başladı. Daha sonra Yusuf Yazıcı'nın düştüğünü gördüm. Yusuf Yazıcı'yı elinde bıçak olduğu için ağabeyim Fethi Meral öldürmüştür. Ben kavgada yaralanmadım. Kimseden şikâyetçi değilim."

Sanıkları dinleyen mahkeme heyeti tutuklu olarak yargılanan 8 kişinin tahliyesine karar verdi. Ayrıca mahkeme kavgada bıçaklanarak yaşamını yitiren Fethi Meral'den hamile olduğu belirtilen G.D.Ş.'nin ifadesi alınmak üzere bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek yargılamayı erteledi.

2O METRELİK UÇURUMDAN UÇTULAR AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 20 metrelik uçurumdan yuvarlanan otomobilde bulunan Ahmet Durman ile Nicran Şeren yaralandı.

Cizre'de öğlen saatlerinde yeni çevre yolunda seyir halinde bulunan Ahmet Durman yönetimindeki 73 AE 313 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak 20 metrelik uçuruma düştü.

Taklalar atarak kayalıklar üzerine düşen araç hurdaya dönerken, otomobil içinde bulunan Ahmet Durman ve Nicran Şeren yaralandı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yola çıkarılarak ambulansla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada hurdaya dönen aracı gören vatandaşlar, içindekilerin yaşamasının mucize olduğunu söyledi.

BABA YAŞANANLARA BÖYLE İSYAN ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bodrum’da yaşayan ve yat kaptanlığı yapan Murat Alpaydın, karnının ağrıdığını söyleyen oğlu Alper Alpaydın’ı dün öğleden sonra Gümbet Mahallesi’ndeki İntertıp Özel Sağlık Merkezi’ne götürdü. Sıra bekleyen baba- oğul bahçeye çıktı.

screen-shot-2012-04-06-at-3.15.12-pm.png

Babasının gözü önünde oynayan minik Alper’in üzerine, ambulans girişinin yapıldığı bölümde bulunan ve yatay hareket eden yaklaşık 1.5 metre yüksekliğindeki demir kapı devrildi. Oğlunun demir kapının altında kaldığını gören baba Alpaydın, bağırarak çevredekilerden yardım isteyip oğlunun yana koştu.

Demir kapının altından ağır yaralı olarak çıkartılan minik Alper, sağlık merkezinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan minik Alper’in kafatasında çatlak oluştuğu ve durumunun ciddi olduğu bildirildi.


YAŞADIKLARINI ANLATTI

Hastane odasında eşi 32 yaşındaki Tülay Alpaydın ile çocuğunun sağlığına kavuşması için dua eden Murat Alpaydın, yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirine anlattı. Murat Alpaydın, "Oğlumun karnı ağrıdığı için evime yakın olan özel sağlık merkezine götürdüm. Bahçede tedavi sırasını beklerken biranda demir kapı oğlumun üzerine devrildi. Kanlar içinde kalan oğlumu vatandaşların yardımıyla onlarca kilo ağırlığındaki demir kapının altından güçlükle çıkardık ve hastaneye getirdik. Kafatasında çatlak var ve hayati tehlikeyi atlatamadı. Demir kapının arızalı olduğu daha önceden biliniyormuş, yetkililer hakkında savcılığa ve emniyete suç duyurusunda bulundum. Ayrıca maddi ve manevi tazminat davasıda açarak, sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Oğlu Alper’in başından biran olsun ayrılmayan anne Tülay Alpaydın da "Oğlum ihmal ve sorumsuzluk nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Bunun sorumluları mutlaka bulunmalı ve hesap sorulmalı. Başka çocukların başına böyle bir olay gelmesin, bu ders olsun" diye konuştu.

BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Sağlık merkezi yetkilileri ile görüşmek üzere bugün İntertıp Özel Sağlık Merkezi’ne giden baba Murat Alpaydın, buradaki yetkililerin, "Biz davacı olmayacağız siz de olmayın" dediklerini iddia edip sinir krizi geçirdi. Alpaydın, "Kapıyı tamir ettirmişler. Dün neden yaptırmadınız? Oğlum orada can çekişiyor, değer miydi buna?" diye bağırdığı sırada sağlık merkezi yetkililerinin kendisini uzaklaştırmaya çalışması üzerine sinir krizi geçirdi. Sağlık merkezi yetkilileri ise olayla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin olay yerinde inceleme yaptığı öğrenildi.

YAŞI KÜÇÜK GÖRÜNÜYOR DİYE BERAAT ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da kız arkadaşına cinsel istismarda gerekçesiyle tutuklu yargılanan lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Cihan Ç., genç kıza zorla bir şey yapmadığını dile getirerek, "Yaşının 16 olduğunu söylemişti. Birlikte olduktan sonra bana yaşının 14 olduğunu söyledi. Ben de ilişkimi bitirdim" dedi.

14 yaşındaki S.Y. de yaşı konusunda yalan söylediğini kabul ederek şikâyetinden vazgeçti. Mahkeme heyeti ise genç kızın olayı anlatması ve bakıldığında yaşının büyük göründüğünü belirterek sanığın beraatine karar verdi. Cihan Ç., 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Sanık, "Bana 16 olduğunu söyledi. Daha sonra birlikte olduk. Bana yaşının 14 olduğunu söyleyince ilişkimi bitirdim. Ondan ayrıldığım için beni şikayet etti" dedi. Duruşmaya katılan S.Y. de sanığın savunmasının doğru olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, genç kızın olayı anlatma şekli ve bakıldığında yaşının büyük göründüğünü, ilk bakışta yaşının küçük olduğunun anlaşılamadığını belirterek Cihan Ç.'nin beraatine karar verdi.