BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dinçer'den sansür açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer İlköğretim Kitaplarında Yunus Emre şiirinin sansürlendiği iddialarına ilişkin konuştu

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer İlköğretim Kitaplarında Yunus Emre şiirinin sansürlendiği iddialarına ilişkin olarak, "Ben bu tartışmayı biraz öküz altında buzağı arama tartışması olarak görüyorum" dedi.

Bakan Dinçer üniversite sınavlarında Din Kültür ve Ahlak Bilgisi sorusu sorulacak olması konusunda ise endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.

BİZ ASLA ÖYLE BİR ŞEY DÜŞÜNMEYİZ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul'da "Okullar Hayat Olsun Projesi" değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı çıkışı basın mensuplarının soruların yanıtlayan Dinçer, İlköğretim ders kitaplarında Yunus Emre şiirinin sansürlendiği iddialarına ilişkin olarak, "Ben bu tartışmayı biraz öküz altında buzağı arama tartışması olarak görüyorum. Biz asla öyle bir şey düşünmeyiz. Piyasadan gelen kitapların kazanımlara uygun şekilde hazırlanıp hazırlanmadığını kontrol ederiz" diye konuştu.

BU ZORUNLU DERSLERİMİZ ARASINDADIR

Üniversite sınavında Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Dersi sorusunun sorulacak olmasını da değerlendiren Ömer Dinçer, "Biliyorsunuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi anayasal olarak belirlenmiş ve zorunlu derslerimiz arasındadır. Bütün çocuklarımız bu dersleri alırlar zaten. Sadece azınlık okullarında bu ders verilmez. Azınlık okulunda verilmeyen derslerle ilgili soru sorulduğunda alternatif sorular sorulur. Tahmin ediyorum bu kararı veren YÖK ve ÖSYM buna benzer soruların cevaplarını vererek bunu hazırlamıştır. Dolayısıyla ben endişe edecek bir hususun olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.