BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Din iman edebiyatı yaptılar

Din istismarıyla suçladı AK Parti iktidarını.. Kılıçdaroğlu hükümetin ekonomi ve sosyal politikalarını yerden yere vurdu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Seçim geldiği zaman bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız, bizi bölmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz ve halkın iktidarı için çaba harcayacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un kentin en önemli markalarından biri olduğunu vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente yeni bir stat sözü verdiğini ancak bu sözünde durmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ''CHP iktidarında yerine getirilmeyen tüm sözlerin hesabını soracaklarını'' söyledi.

NASIL STADYUM YAPILIR GÖRECEKLER

''Siyasete yırtık ayakkabı ile girip sonra köşe dönmeyi'' asla kabul etmeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan stadyum sözü verdi, yerine getirmedi. Biz halkın iktidarında halkın taleplerini, düşüncelerini yerine getireceğiz. Halkın iktidarında, stadyum nasıl yapılır görecekler'' diye konuştu.

Trabzonspor'un futbolda şampiyonluk kupasını Anadolu'ya getirerek bir devrime imza attığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Trabzonspor devrim yaptı. Şimdi Trabzonlulardan, Adanalılardan, herkesten bekliyoruz, halkın devrimini yapacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Onlar halkı kandırdılar. Din-iman edebiyatı yaptılar, han-hamam sahibi oldular. Bunun hesabını soracağız'' şeklinde konuştu.

FİSKOBİRLİK ETKİN HALE GETİRİLECEK

Konuşmasında, fındık üreticilerinin sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, fındık üreticisinin alın terinin karşılığını alamadığını belirterek, CHP iktidarında fındık borsasını kuracaklarını, FİSKOBİRLİK'i de yeniden etkin hale getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, fındık üreticisinin AK Parti'nin yanlış politikaları nedeniyle yurt dışındaki spekülatörlere teslim edildiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, dün sınırı ziyaret ettiğini de hatıratarak, ''Dün sınırın sıfır olduğu noktadaydık. Bu ülkeyi bekleyenleri gördük. Yanında arkadaşları şehit düşen askerleri dinledik. Onlar bizim onurumuzdur. Onurumuzu korumak da bizim görevimizdir'' dedi.

Büyüme rakamlarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Geçen gün Başbakan açıkladı, 'Büyüme çift rakamlı arttı' diye. Fındık üreticisinin, emeklinin eline geçen para, esnafın kazancı çift rakamlı arttı mı? O zaman bu çift rakamlı artıştan kim pay kaptı?

Sandık önünüze gelecek, hep beraber AKP iktidarından bunun hesabını sormaya var mısınız? Biz halka hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul eden bir siyasi anlayıştan geliyoruz. Bunların hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur.''

Alanda bulunanlara ''Trabzon'da işsizlik var mı?'' diye soran Kılıçdaroğlu, ''Var'' karşılığını alması üzerine, ''Peki AKP milletvekillerinin ve Recep Bey'in çocukları için de işsizlik var mı? O zaman sormamız lazım. Nasıl halk için işsizlik oluyor da sizin çocuklarınız için olmuyor'' dedi.

''HALKIN İKTİDARI İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ''

Vatandaşlardan seçim yaklaşırken oy amaçlı yapılan yatırımlara ve dağıtılanlara karşı dikkatli olmalarını da isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Size hakkınızı seçim günü veriyorlarsa size rüşvet teklif ediyorlar demektir. Rüşveti kabul edecek misiniz? CHP gelecek, herkese hakkını zamanında verecek. Seçim geldiği zaman bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız, bizi bölmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz ve halkın iktidarı için çaba harcayacağız. Bu aldatanlar ve kandıranlar partisi veya adaletten kaçanlar partisi... Niye adaletten kaçanlar partisi diyorum? Çünkü bunlar 2002'de söz verdiler. 'Dokunulmazlığı kaldıracağız' dediler ama kaldırmadılar.''

Kılıçdaroğlu, insanların inancı, düşüncesi ve etnik kimliğiyle Allah'ın yarattığı en yüce varlık olduğunu, kimsenin düşüncesi, inancı ve etnik kimliği nedeniyle sorgulanamayacağını belirterek, ''Trabzon'u GAP'a bağlayan yollar yapacaksın. O zaman göreceksin nasıl kardeşlik türküleri söyleniyor bu coğrafyada'' diye konuştu.

''RANTIN İKTİDARINI ALAŞAĞI EDECEĞİZ'

Hükümetin ücretlere yaptığı zamla temel tüketim mallarına yapılan zammın karşılaştırılması halinde vatandaşın içinde bulunduğu geçim sıkıntısının açıkça görüleceğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bunlar ceplerini doldurdular. Halkı yoksullaştırdılar. Biz diyoruz ki, önce halk zenginleşecek. Rantın iktidarını alaşağı edeceğiz. Recep Bey'in ezberi bozulacak. Ezberi bozulması yetmez, düzenini de bozacağız'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, yurt gezilerinde kadınlar ve gençlerin partisine gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Kadınlar ve gençler siyasete el koymak üzeredir. Onları göreve çağırıyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu'na Trabzon gezisinde Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Süha Okay, Haluk Koç, Gaye Erbatur, bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri eşlik etti.

Atatürk Alanı'ndaki mitingde ''Obama'yı değil Türkiye'yi kucaklayan Başbakan istiyoruz'', ''Adalet ve eşitlik için Türkiye Kemal'e erecek'' ve ''Denize gitmedik sana geldik'' ve ''Sistem çöktü, format gerek'' pankartları dikkati çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu taşıyan parti otobüsü, kalabalık nedeniyle miting meydanından güçlükle ayrıldı