BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  GÜNCEL

Din değiştiren hamile kadına idam cezası

Sudan’da şeriat mahkemesi, uluslararası baskılara rağmen din değiştirerek Hıristiyanlığa geçen bir kadına ölüm cezası verdi.

Abone ol

Mahkemenin yargıcı Abbas Muhammed el Halife, kararını açıklarken 27 yaşındaki Meryel Yahya İbrahim İşag’a “Sana tövbe etmen için üç gün süre tanıdık ama sen Müslümanlığa geri dönmemekte ısrar ettin. Senin idamına karar verdim” dedi. Müslüman bir babanın kızı olan Adraf eli Hadi Mohammed Abdullah, bir Güney Sudanlı ile evlendikten sonra Hrıstiyanlığa geçmiş ve Meryem adını almıştı. 7 aylık hamile olduğu ileri sürülen İşag, Müslüman olmayan bir erkekle evlendiği için ayrıca 100 kırbaç yiyecek. 

Ortodoks olarak yetiştirildi

Meryem Yahya İbrahim İşag, hakkındaki kararı belirgin bir ifade değişikliği olmadan dinledi. İşag duruşma öncesi ülkenin önde gelen din adamlarının Müslümanlığa dönmesine yönelik telkine yanıt vermemiş, yargıca da son kararını “Ben bir Hristiyan’ım ve dönme değilim” olarak bildirmişti. Uluslararası Af Örgütü’nün bildirdiğine göre babası Müslüman olmasına rağmen İşag, babası ile hiç yaşamadı ve Hıristiyan Ortodoks annesi tarafından büyütüldü. Bu yüzden İşag’ın din değiştirme söz konusu değil. Şeriat hukukuyla yönetilen Sudan’da ilk kez din değiştirme dava konusu oluyor.