BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  SPOR

Dilmen açıkladı, Fenerbahçe ligden düşer mi?

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin ligi kaçıncı sırada bitireceğini açıkladı. Dilmen, "Fenerbahçe'nin 8. olma ihtimali yok. 5-7 arasına atar kendini. 4 olursa da şaşırmam." dedi.

Abone ol

Hafta içinde Teknik Direktör Ersun Yanal'ı takımın başına getiren Fenerbahçe, Spor Toto Süper Ligin 16. haftasının kapanış mücadelesinde sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk etti. Mücadeleyi Fırat Aydınus yönetti.

Karşılaşmayı NTV ekranlarında değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe'nin 8. olma ihtimali yok. 5-7 arasına atar kendini. 4 olursa da şaşırmam. Fenerbahçe'nin bu kadrosu da düşmez, bu taraftar düşmez, forması zaten düşmez." dedi. Dilmen'in yorumları şöyle:

ANTİDEPRESAN KULLANANLARIN ÇOĞU FENERBAHÇELİDİR
"Maça binlerce seyirci gitti, Ersun Yanal başladı göreve. Geç alınmış bir karardı. Açıkçası hakikaten de psikologlara sorsunlar yüzde 70'i Fenerlidir danışanların. Antidepresan kullananların çoğu Fenerbahçelidir"

"Futbolda mental yorgunluğu ve psikolojinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Türkiye standartlarında Fenerbahçe koşuyor ama oyuncuların kafasını kaldırması lazım. Teknik direktör değişti, neşeli antrenmanlar yapıldı. Oyuncuların kafayı kaldırması lazım artık. Taraftar maça geldi, takım ilk yarıda golleride buldu"

"İlk yarı 5-0 gibi. Taraftar tam yola çıkacak trafiğe kalmayım diye tak golü yiyor. Tabii ki hayat devam edecek, tabii ki transfer politikası ona göre yapılacak"

"Önümüzdeki hafta Giresunspor ve Antalyaspor maçına kadar düşünüp süreci iyi değerlendirmesi lazım hocanın. Genel anlamda skorun 2-0'dan 2-2'ye gelmesinden çok puan durumunun oyuncular üzerinde korkunç bir problem yarattığını görebiliyoruz. En çok koşan takım İstanbul takımlarında Fenerbahçe"

"Dar alanda oynandı maç bugün. Ayew düzeldiyse Ayew oynar, Slimani varsa Slimani oynar. Mehmet Topal'ı ön libero gibi ama içlerinde oynatı. 4-3-3 ile başladı maça. Skor 2-1 olunca takım yavaş yavaş geri gelmeye başladı"

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ YANLIŞ
"Hoca coşkusuyla gelmiş ama Valbuena'yı da çıkarmayacaksın. Ayew ile Valbuena oyunun sonunda minumum faul alırlar. Hoca bunu hesaplayamadı. Bir de Mehmet Ekici var. Hepsini çıkardı hoca"

"Ayew'i santrfora at oynar, Ekici'yi sağ tarafa at oynar. Burada teknik direktörlük hatası yaptı. Tutucuların hespini çıkardı. Benzia yetenekli oyuncu ama kullanabilirsen doğrudur. Benzia yetenekli bir oyuncu ama hep yüzyılın pasını yapmak istiyor. Futbol basit bir oyundur zorlaştıran bizleriz. Ayew, Valbuena ve Mehmet olmayınca rakip alanda hiç kalamadın. Üstüne sistem değişti"

"Benzia da çok topla oynadığı için top kayıpları başladı. Dolayısıyla 3 tane oyuncuların özel durumu yoksa oyundan çıkarmak hataydı. Dilerim ki iyi olsun. Ersun hoca takımı belli bir harekete getirecektir. Getirdi de"