BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,52
ALTIN 2.497,92
HABER /  GÜNCEL

Dilipak: Milli Piyango parasıyla, genelev vergisiyle imamlara maaş ödeniyor

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Spor Toto'nun ilahiyat fakültesi inşaatına sponsor olmasıyla ilgili tartışmaya en üst perdeden girdi. Dilipak'ın yazısı özellikle Diyanet ve ilahiyat camiasını kızdıracak cinsten...

Abone ol

"SON günlerde Spor Toto parası ile cami ve İmam Hatip açma konusu tartışılıyor" hatırlatması yapan Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, "Aslında bu hassasiyetin korunması gerek. Ama aynı hassasiyetin başka, paralel durumlar için de gösterilmesi gerekmiyor mu?" dedikten sonra fena saydırdı. Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi inşaatına Spor Toto sponsor olunca tartışma çıkmıştı. 

Şarap üreticilerinden, İddaa, Milli Piyangodan alınan vergilerin genel bütçeye aktarıldığını hatırlatan Dilipak, "Oradan imamlara da maaş ödeniyor mesela. Ya da İHL, ilahiyatların inşaat, öğretmen giderleri için harcanıyor" dedi ve şöyle devam etti: "Genelev gelirlerinden alınan vergi de dahil buna. Bar, pavyon, gazino gelirleri de dahil..."

İşte Abdurrahman Dilipak'ın yazısından olay çıkaracak satırlar:

GENELEV, GAZİNO, PAVYON VERGİSİNDEN İMAMA MAAŞ...

- Sahi şimdi bu Spor Toto gelirlerini, at yarışı gelirlerini ne yapalım.

- Mesela şarap üreticilerinden, İddaa, Milli Piyangodan alınan vergi gelirleri genel bütçeye aktarılıyor. Oradan imamlara da maaş ödeniyor mesela. Ya da İHL, ilahiyatların inşaat, öğretmen giderleri için harcanıyor. O zaman sorun olmuyor mu?

- Genelev gelirlerinden alınan vergi de dahil buna. Bar, pavyon, gazino gelirleri de dahil. Bankaların riba gelirlerinden gelen paylar da var. Şarap ithalatından, ihracatından gelirler var.

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi inşaatına Spor Toto sponsor olmuştu.

- Aslında bu işte en önemli çarpıklık şu: Cami inşaatı, İHL inşaatı önünde “Spor Toto”yu meşrulaştırıyoruz. Bu yanlış. Bu kocaman levhaları oraya kim dikiyorsa, ona bunun sebebi hikmetini sormak gerek. 

- Spor Toto’ya duyduğunuz tepkiyi, “zorunlu bağış”, rüşveti gizlemek için manevi bir kamuflaj haline gelen bu tür işlere karşı duyuyor muyuz?

- Camiye yapılan yardımlar “Hayır” değil, birilerini kendi günahını gizlemek için kamuflaj talebine “Hayır” diyememekten kaynaklanıyor olmasın sakın, bir arkadaşın dediği gibi!