BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  GÜNCEL

Dilipak cemaatin çöküşü için tarih verdi

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, cemaat mensupları için 'etkin pişmanlık' kuralının uygulanmasını önerdi.

Abone ol

Yeni Akit si yazarı, paralel yapılanmasının sonunu getirecek operasyonların Ağustos ayının ortasında olacağını yazdı.

Yazar ayrıca PKK'lıların dağdan inmesi için çıkarılan 'etkin pişmanlık' yasasının bu süreçte paralel yapı mensupları için uygulanmasını istedi.

Seçim sonrası cemaate yönelik operasyon beklentisi haf safhada. Başbakan Erdoğan'ın sıkça tekrarladığı "inlerine gireceğiz" açıklamalarından sonra operasyon için geri sayımın başladığı konuşuluyor.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA'DAN SONRA

Hükümete yakın yazarlardan Abdurramman Dilipak, "Son 'Gülen' kim olacak?" başlıklı yazısında kapsamlı bir operasyon için tarih zikretti. Yazar, daha sonra suçlamaları ve bu süreçte nelerin olabileceğini böyle anlattı:

"Gülen örgütünün çökertilmesi için önce Haziran ortalarının beklenilmesi gerek. Sonra Ağustos ortasını.. Önce okullar tatil olsun. Herkesi evine dönsün.. Yurtlar boşalsın. Üniversiteler tatil olsun. Üniversite sınavları tamamlansın, çocuklar finallerini tamamlasın, herkes karnesini alsın, sonra..

Meclis tatile girsin. Milletvekilleri, seçim bölgelerine gitsin.. Cumhurbaşkanlığı adaylık tartışmaları bitsin, herkes eteğindeki taşı döksün. Hatta seçim sonuçlarını görelim. Askeri şura yapılsın, sonra..

HİMMET İŞİNE BULAŞANLARI UYARIYORUM

Himmet işine bulaşanları uyarıyorum, böyle bir yapılanmaya yardım ve yataklık etmekten suçlu bulunabilirsiniz.. Bu iş sadece kayıt dışı mali bir operasyon olarak bile ciddi anlamda suç oluşturur.. Abiler, ablalar, çok masum bir iş yaptıklarını düşünüyor olabilirler ama, aslında bu karanlık ve kirli oyunun bir parçası olduklarının farkına varmaları gerek..

Bütün “imam”lar, “mütevelliler” açısından da durum aynı! Bu yapı, kendinden saydığı herkesi, müşterek ve müteselsilen, ama izole bir şekilde birbiri ile ilişkilendirmiş.. Opus Dei örgütlenmesi. Masonik bir yapı. Komünistlerin hücre yapılanmasına da benzetilebilir..

Bu zincirin hakları durumunda vakıf ve derneklerin yöneticileri, üzerlerinde bu mali fonların hesapları, tapuları olan herkes aslında bir anda kendini sanık sandalyesinde bulabilir..

Diğer bir önemli konu da, himmetle toplanan paraları kullanan iş adamları var. Ya da kamudan, dış ülkelerden aldıkları ihaleler konusunda himmete  ödeme yapan şirketler var.. Onların durumu da kritik.. Kendi öz malları bile paralel yapının örtülü işletmesi gibi görülerek el konulabilir.. Çünkü aynı durumda olan işletmeler var.. En azından muhasebe / kayıt dışı bir para aktarımı var.. Kayıt dışı bir para kullanımı var. MASAK’ın ilgi alanındaki suçlar bunlar."

"ETKİN PİŞMANLIK" GETİRİLSİN

Paralel yapıya yönelik operasyonda kurunun yanında yaşın yanmaması gerektiğini yazan Dilipak, adaletsizliğe yol açılmaması uyarısında bulundu. Yazarın son sözü yine cemaate mensuplarına "yol yakınken dönün" mesajı oldu.

"Daha önce de yazdım. Tek bir paralel yapı olmadığı gibi, paralelcilerin paralel yapılanmaları olduğu da unutulmamalı.. Ergenekoncuların paralelcilerden intikam almak için, paralelcilerin Ergenekonculara yaptığı haksızlıklar, bu kez Ergenekoncular eli ile paralelcilere de yapılmamalı..

Yani, “düşmanımın düşmanı, her zaman benim dostum olmayabilir.” Elbette yapanın yanına kâr kalmamalı ama bir topluluğa olan öfkemiz bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemeli..

Bana kalırsa bu paralel yapı mensupları hakkında da “etkin pişmanlık” kuralı uygulanabilir..

Cemaat” artık şunu anlamalı. Deşifre oldular. Oyun bitti. Yaralı ata kimse oynamaz.. Zararın neresinden dönülürse kârdır..  Dünya ve ahiretinizi daha fazla riske sokmayın.. Yol yakınken dönün. Bu saatten sonra bu işin geri dönüşü yok. Bu projenin ne içeride ve ne de dışarıda hiç bir uygulama şansı kalmadı.. Benden söylemesi yine de siz bilirsiniz..

Selam ve dua ile.."