BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL

Dilipak cemaat medyasına da operasyon istedi! TIKLA İZLE

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak cemaate operasyonun genişlemesi ve medya ayağının da aratırılması gerektiğini söylerken "bunların kadrosunda şeyh de var fahişe de var. " dedi.

Abone ol

Duygu Leloğlu’nun sunduğu Gece Ajansı'nın konuğu olan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Emniyet'teki paralel soruşturmaya dair açıklamalarda bulundu.

POLİSLERE KELEPÇENİN PERDE ARKASI

Bugünkü kelepçelere karşı çıkıyorlar ama ben üç sebepten bu tutuklamaların önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer casuslukla, haksızlıkla suçlu olmayanları suçluyorsanız bu alçaklıktır. Eğer gerçekten bir casusluk suçlaması varsa, bu insanların dışarıda kalmaması gerekir çünkü hizmet ettiği ülkeye kaçar. Ayrıca hizmet ettiği ülke, o kişinin yargılanıp sorgulanması halinde ortaya çıkacak belgelerden kaygı duyacağı için o kişiyi ortadan kaldırabilir. İnfaz da edebilir. O nedenle devlet kendi güvenlik çemberi içerisine alması gerekiyor.

SİLAHINA EL ATABİLİR, İNTİHAR EDEBİLİR...

Bu insanların hepsi profesyonel, eğitilmiş, silah kullanmasını bilen ve tutuklanmış kişilerle yakın geçmişte ilişkisi olan insanlar. Pek ala herhangi birisinin silahına el atabilir, intihar edebilir, birisini rehin alabilir. O nedenle dikkatli olmak gerekiyor. Kelepçeler, göz altılar ilk kez yapılmıyor. Böyle bir suçlama varsa ve bu suçlamada inandırıcı tanıklar varsa, davanın ona göre yapılması gerekir.

‘PARALEL’İN MEDYA AYAĞI ARAŞTIRILMALI

Bunlar kamuoyunu oluşturmak için medyayı kullanıyorlar. Medya ayağı çok önemli.Devletin içinden bilgi kaçırıyorlar, uluslararası bağlantıları ne, arkalarında kimler var? Bir takım adamlar gidip Amerikan Elçiliğin’de, Türkiye hakkında brif veriyorlar, datalar bir şekilde kopyalanıyor ve nereye gittiğini bilemiyoruz. Başbakanlık, Dış İşleri Bakanlığı izlenip, dinleniyor. Kim bunlar? Eğer hükümet bunların sorumlusunu bulamayacaksa, o zaman kendini koruyamayan bir hükümet vatanını, vatandaşını nasıl koruyacak?

CEMAATİN KADROSUNDA ŞEHY DE VAR FAHİŞE DE!

Büyük Ortadoğu Projesi diye siyasi başka bir ayağı vardı. AK Parti’den bekledikleri oydu ama çöktü. Birinci yenilgi Teskere olayında yaşanmıştı. İkincisi ise AK Parti hükümetinin Büyük Ortadoğu Projesi’ni işlemez hale getirmesi sonucu yaşandı. Siyasetin gündeminde ‘Paralel Devlet’ var ama sivil toplumun gündeminde ‘paralel din’ var. Bu sadece bilinen ‘Cemaat’ten yapılan bir yapı değil. Bunun medyada ve diğer Cemaat yapıları içerisinde de uzantıları olduğunu bilelim. Yani bunların kadrosunda şeyh de var fahişe de var.