BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  MEDYA

Dilipak başörtülü kadınlara neden kızıyor?

TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası programına konuk olan Dilipak, Hadi Özışık'ın sorularını yanıtladı ve bazı başörtlü müslüman kadınlara neden kızdığının gerekçelerini anlattı.

Abone ol

İNTERNET HABER / ÖZEL İÇERİK - Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak kaleminden kan damlayan sertlikte yazılar kaleme alabilen bir yazar. Kimi zaman eleştiri okları, yaşamı boyunca içinde yer aldığı Müslüman camiasına da yönelebiliyor.

Dilipak kimi zaman başörtülü Müslüman kadınları ya da Müslüman cemaatini sert bir dille eleştiriyor. TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası programına konuk olan Dilipak, Hadi Özışık'ın sorularını yanıtladı ve bazı başörtlü müslüman kadınlara neden kızdığının gerekçelerini anlattı.

İşte Dilipak'ın Özışık'ın sorularına verdiği yanıtlar:

HERKES KENDİNE GÖRE İSLAM TARİFİ YAPIYOR

Dilipak: Biz hala bayram günümüzü bile hesaplarken birbirimize giriyoruz. Bir takım televizyona çıkan insanlar kendilerine göre din tarif ediyorlar. Arap islamı var, Türk islamı var, Euro İslamı var… Geleneksel İslam var. Alevi islamı var. Böyle şey mi olur, komediye dönüştürdük.

Hadi Özışık: Siz yıllarca yargılandınız.

Dilipak: 500 yıldan fazla mahkumiyet talebiyle.

Hadi Özışık: Örtünme hakkı için çok şey savundunuz, çok da sıkıntı yaşadınız. Bakıyorum ekranda açıklama yapan kimi kendini islam alimi addeden isimlerden bahsediyorum. Mesela çarşaflı, sakal bırakan, başörtüsü takan… Kızıyorsunuz. Geçmişten günümüze bunları savunan bir insansınız, hala da savunuyorsunuz ama niye kızıyorsunuz?

İSLAMI İÇİN İÇİN KEMİREN AĞAÇ KURTLARI VAR

Dilipak: Her topluluk içinde bir takım sapmalar, asli temelinden uzaklaştırıp bir takım basit ritüellere indirgeyen ağaç kurtları var. Balta ile gelip ağacı kesenlerin yanında ağacı içinden yiyen, çürümesine sebep olanlar var. Örtülü olduğu halde makyajlarıyla, hal hareketiyle…

Hadi Özışık: Ne mesela, bunu açalım. Başörtülü o kızın neyine kızıyorsunuz? Kot giymesine mi kızıyorsunuz?

ESKİDEN BU KADAR PARAMIZ YOKKEN SORUN ÇIKMIYORDU

Dilipak: Hayır! Ben çok detaya inmiyorum ama, baktığında bir Müslümanın iffetine… Biz niye örtünüyoruz. O manaya ihanet eden bir davranış beni rahatsız ediyor. Müslüman iş adamı diyorsun. Müslüman iş adamı yanında çalışanlarını eziyorsa eğer, malına hile katıyorsa, sadece para için bir takım değerlerinden fedakarlık ediyorsa onlara kızıyorum.  Eskiden paramız bu kadar yokken, bunlar ortalıkta gözükmüyordu. Bu kadar toplum önüne çıkmadğımızdan bunlar göz önüne çıkmıyordu.

Hadi Özışık: Eskiden dediğiniz…

Dilipak: Bundan yirmi sene önce, tarlada çapa çapalayan kadının toplumsal hayata bir katılımı, katkısı yoktu. Ama onun kızı bugün geldi İstanbul'da üniversite okudu görev yapıyor. Sen bir Müslüman diyorsun, baş örtülü diyorsun. Ondan adalet, anlayış, sabır, merhamet beklersin. Başörtülü ama yanındaki aşağılayan, azarlayan, aşırı  makyajıyla…

GÜÇ SARHOŞLUĞU VAR

Hadi Özışık: Bir şımarıklık bir güç sarhoşluğu mu var?

Dilipak: Evet. Her yerde. Bir şey çok artıyorsa…

Hadi Özışık: Siz tırnak içinde candaş medya yazıyor mesela jip kullanan başörtülüler gibi.

Dilipak: Servet ve iktidar arttığında insanlarda dünyevileşme artar. Din ruhani bir duruş bir yaşam inanç biçimidir. Ama hem o formu koruyacak sakal bırakacaksınız hem de onunla örtüşmeyen davranışlarda bulunacaksınız. Bu çelişkiyi ben rahatsız edici buluyorum.

BAŞÖRTÜSÜNÜN İFFETİNİ GÖRMÜYORSUNUZ

Hadi Özışık: Siz el ele tutuşup zincir oluşturan, örtü hakkını arayan, üniversitenin dışına itilen kızlarla bugünkü kızlar arasında bir fark görüyorsunuz ve kızıyorsunuz.

Dilipak: Başörtülü, kolu açık… Ya da çok laubali. Ona örtünün kazandırması gereken bir iffet var. Onu görmüyorsunuz.

Hadi Özışık: Yanındakileri aşağılayan, horlayan başörtülü birilerini gördünüz mü siz?

BUNLAR NAMAZ KILIYOR DİYE CENNETE Mİ GİDECEK?

Dilipak: Bir sürü örnekler var. Bu hiç bir zaman sıfıra inmez. Birileri nasıl cennete, birileri cehenneme gidecek? Başınızı örttünüz diye her şey düzeldi mi? "Vay o namaz kılanların haline ki onlar yetimin hakkını yerler" diye ayet var. Hem namaz kılacak hem yetim hakkı yiyeceksin. Gelin kaynana kavgasına girişeceksin, kızkardeşinin mirastaki payını vermeyeceksin… Annene üf bile demeyeceksin. Ama üniversiteyi bitirmiş hanımefendi, ilk okul mezunu kayınvalidesini adam yerine koymuyor. Bu başını örtüyor diye cennete mi gidecek? Ben ona müslüman hanımefendi muamelesi mi yapacağım. Yoo. Baş belası birisi işte. Ya da kaynana hacca gitmiş, başını örtmüş, kuran okuyor. Ama körpecik gelinine kaynanalık yapıyor, emdiği sütü burnundan getiriyor.Bu cadaloz kaynana cennete mi gidecek. Bu dünyada yaptığımız ve yapmadığımız her şeyin hesabını vereceğiz. Ya cennetimize sırtımızda tuğla taşıyacağız, ya cehennemimize odun taşıyacağız. Kim cennetlik kim cehennemlik diye soruyorlar. Allahın sizi neyle meşgul ettiğine bakın diyorum ben. Siz iyilik yapıyorsanız, ayağı kırık köpekleri tedavi ettiriyorsanız, aç kedileri doyuruyorsanız, merhamet ediyorsanız, akıllıysanız, dürüstseniz kendi cennetinize tuğla taşıyorsunuz.

LAİKLER DE MAHALLE BASKISI VARSA TAHAMMÜL EDECEK

Hadi Özışık: Sizin kızdığınız başörtülüler laiklere karşı bir mahalle baskısı yapıyor mu?

Dilipak: Yapanı vardır. Eğer açık ve net bir baskı oluşturmuyorsa öbür tarafın sabırla beklemesi, tahammül göstermesi gerekiyor. Demokrasi böyle bir şey.