BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  SAĞLIK

Dilinizin altındaki damarlar çok belirginse...

Dilinizin rengi sarı mı yoksa dil altındaki damarlar çok mu belirgin? Dilin rengi ve çevresindeki şekiller ciddi hastalık habercisi olabilir. İşte elmaelma.com'un habere göre dil renkleri ve hastalıklarla bağlantıları.

Abone ol

Uzmanlar dil renginin ve şeklinin çeşitli hastalıkların habercisi olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra dil renginin ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek hastalıkları da önceden bildirdiğine dair uyarılarda bulunuyor. Peki siz dilinizi çıkarıp ne renk olduğuna baktınız mı? Bunu ara ara yapmakta fayda var. Olabilecek hastalıklara karşı önlem niteliği taşıyan bu basit hareket sağlığımız açısından önem taşıyor. Peki dil rengi hangi hastalıkların habercisidir? Konuyla ilgili merak edilenleri  Prof. Dr Ali Cımbız elmaelma.com'a anlattı. 

DİLİNİZİN ÜZERİ SARIYSA DİKKAT! 

Dilin rengi eğer koyu kırmızıysa iltihabın çok fazla olduğu anlamına gelmektedir. Dilin üzerinde sarı bir tabaka varsa vücutta uzun süreli iltihabın olduğunu göstermektedir. Eğer böyle bir problemle karşı karşıya kaldıysanız doktorunuza görünmenizde fayda vardır. Böyle bir durumda acil olarak doktora görünmekte fayda vardır. Çünkü vücut böyle bir durumda kendi kendini tedavi edemez. 

DİL ALTINDAKİ DAMARLAR ÇOK BELİRGİNSE BU DURUM  BÖBREK PROBLEMLERİNE İŞARET EDER 

Dilin ortasının sarı, beyaz olması mide ve dalak ile ilgili fikirler verir.
Dil ortasındaki renkli lekeler ile birlikte dilin yanlarında gördüğünüz diş izleri ve çatlaklar karaciğer ve safra kesesiyle ilgili problem olduğunu gösterir. Dili yukarı kaldırıp altındaki damarlar çok belirgin ise mesane ve böbrek problemlerinin ön planda olduğunu gösteriyor.

DİL RENGİ İÇ ORGANLAR HAKKINDA BİLGİ VERİR 

Dile bakarak birçok hastalığın ön safhası hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Dilimiz sağlığımızın habercisi durumdadır. Aslında bakarsanız dil, tüm iç organların aynasıdır. Eğer dilinizin kenarında diş izi varsa karaciğer ve safra kesenizde sorun vardır. Bu ciddi bir karaciğer ve safra kesesi hastası olduğunuzu göstermiyor; ama ilerde bunun olacağını ve uzun süredir böyle bir problem yaşadığınızı gösterir. Böyle bir problem varsa dilinizde, et, daha az ilaç, daha fazla sebze tüketmeniz gerekiyor.

DİLİNİZİN RENGİ SOLUKSA KANSIZ OLDUĞUNUZUN GÖSTERGESİDİR 

Diliniz soluk renkli ise pembeliği kaybolmuşsa bu sizin kansız olduğunuzu gösterir. Kan yapıcı yiyecekler tüketmeli, kafeini azaltmanız gerekmektedir. Özellikle dilin ucunda oluşan değişiklikler kalp ve akciğer ile ilgili problemleri gösterir.

DİL RENGİ HASTALIKLARIN ÖN TEŞHİSİDİR 

Dilin rengi hastalıkların ön teşhisidir. Yani size gelecekte ortaya çıkacak hastalığı önceden bildirir. Diliniz çok ıslak ve çok tükürüklüyse bu sizin sık beslendiğinizi ve vücudunuzda çok fazla su tuttuğunuzun göstergesidir. Bunun yanında tansiyonunuz yükseliyorsa çok fazla tuzlu, şekerli ve baharatlı besleniyorsunuz anlamına gelir.

Kaynak: elmaelma.com

dil