BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  MEDYA

Dilek Dündar saldırganın yakasına yapıştı

Can Dündar'a yapılan saldırının hemen sonrası, saldırgan olay yerinden uzaklaşmak isteyince ilk durduran isim Dilek Dündar oldu.

Abone ol

Türkiye gazeteci Can Dündar'a yapılan silahlı saldırıyı konuşuyor. Saldırı kameralar tarafından saniye saniye görüntülürken, saldırının hemen sonrası Dilek Dündar'ın saldırganın kaçmaması için yakasına yapışması sosyal medyanın en çok konuşulan olayı oldu.

Çağlayan Adliyesi önünde Can Dündar'a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda eşi Dilek Dündar'ın tavrı dikkat çekti. Saldırgan iki el ateş eder etmez Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar saldırganın kaçmasını engellemek için yakasına yapışarak tuttu.

Dilek Dündar'ın yanında bulunan CHP Milletvekili Muharrem Erkek ise, saldırganın boşta kalan elini tutup boğazından yakaladı. Yaklaşık 1 dakika saldırgan bu şekilde etkisiz hale getirilmeye çalışıldı daha sonra sivil polisler saldırgana müdahale etti.

Saldırı olayını anlatan Dilek Dündar, "Silahı görünce üzerine gittim. O sırada ’vatan hainisin’ deyip iki defa ateş açtı. Can’ı o sırada başka bir yere kaçırdılar" dedi.