BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

Dil koparan tacizde mahkeme kararını verdi

Esenyurt'ta alt geçitte bir kadına taciz eden M.O. kadının refleksi nedeni ile dilinden olmuştu. Mahkeme bugün o sapık hakkında kararını verdi. M.O. "cinsel davranışlarla vücut dokunulmazlığının ihlal edilmesi" suçundan 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

Abone ol

İSTANBUL Esenyurt'ta 2016 yılında meydana gelen olayda iddiaya göre M.O. alt geçidi kullanan E.O'ya tacizde bulunmuş genç kadın da refleks bir hareketle sapığın dilini koparmıştı.

Mahkemeye taşınan olayda bugün son karar verildi. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık M.O. ile müşteki E.O katılmazken, taraflar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları hazır bulundu.



Duruşmada söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki avukatları, savcılığın mütalaasına katılmadıklarını belirtti.

SAVUNMAYA BAK: KIZLARI KARIŞTIRMIŞ
Söz verilen sanık M.O'nun avukatı da müvekkilinin kanser hastası olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, mağdur ile müvekkilinin kız arkadaşının resmi karşılaştırıldığında birbirine benzediğinin görüleceğini söyledi. Sanığın dili koptuktan sonra da saldırıya devam edildiğinin söylendiğini ancak bu durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğunu anlatan avukat, müvekkilinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık M.O'yu "cinsel davranışlarla vücut dokunulmazlığının ihlal edilmesi" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı 4 yıl 2 aya indirdi. 

İddianameden
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 14 Mart 2016'da alt geçitte bulunan otobüs durağında inen müşteki E.O'yu, merdivenlere yöneldiği sırada sanık M.O'nun öpmeye çalıştığı ve müştekinin ani bir refleksle sanığın dilini ısırdığı, sanığın müştekiyi taciz ettiği ve olay yerinden kaçtığı anlatılıyordu. 

Sanık M.O. hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep ediliyordu.