BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  MEDYA

Diktatör demeyin, çarpılırsınız!

Ahmet Hakan, Gezi olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle alınan önlemleri eleştirdiği yazısında Başbakan'a yüklendi.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 'Diktatör olsa' başlıklı bugünkü yazısında, Gezi Parkı'nın birinci yıldönümü nedeniyle alınan önlemleri sert bir dille eleştirdi. 

ELİNİZE VİCDANINIZA KOYUN...

Ahmet Hakan, ironik yazısında "O zaman elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin" dedi ve şunları sıraladı:

- Diktatör olsa... Sadece vapur seferlerini iptal etmekle mi kalırdı? Hepinizi vapurlara bindirdikten sonra o vapurları Boğaz’ın ortasında batırmaz mıydı?

- Diktatör olsa... Polis yığınağını sadece Taksim’e mi odaklardı? “Bunlar burayı da işgal ederler” falan diyerek Haydarpaşa’da da önlem almaz mıydı?

- Diktatör olsa... “Taksim’e çıkmayın, eğer çıkarsanız a’dan z’ye gereken yapılacak” diye uyarıda bulunur muydu? Hangi diktatör kendisine itiraz eden vatandaşını önce uyarıp sonra derdest etmiş ki?

- Diktatör olsa... Sadece BBC’nin, CNN’in falan sarı kafalı muhabirlerini, kameramanlarını mı gözaltına alırdı? Memleketinin yerli medyasının Anadolu’dan gelmiş evlatlarına da bir gözaltı falan çektirmez miydi?

- Diktatör olsa... Polisleri CNN muhabirini gözaltına alırken “please” der miydi? Hangi diktatörün polisi “please” demiş? Saddam’ın mı, Kaddafi’nin mi?

- Diktatör olsa... Sadece Taksim’i kapatmakla yetinir miydi sanıyorsunuz siz? İstiklal Caddesi’ni de kapatmaz mıydı?

- Diktatör olsa... Bütün sivil polislere bir örnek sırt çantaları dağıtıp onları sempatik birer “Galata Tünel erbabı” haline getirir miydi? Hangi diktatör halkına böyle küçük sürprizler hazırlamış ki?

- Diktatör olsa... Ayasofya’nın önünde kılınan namaza da, Saraçhane’de yapılan yürüyüşe de müdahale etmez miydi?

Bir kez daha söylüyorum:
Ona “diktatör” demeyin.
Çarpılırsınız.