BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Dün etkisini gösteren sıcak ve güneşli hava bugün yerini serin ve yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı...

Hava sıcaklığının hafta sonunda tüm yurtta artacağı, mevsim normallerinin civarında ve yer yer üzerinde üzerinde seyredeceği bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ SICAKLIK DÜŞÜYOR

Ancak; yurdumuzun 14.04.2013 Pazar günü kuzeybatı kesimlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine gireceği, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların önümüzdeki hafta boyunca yurdun büyük bölümünde görüleceği tahmin ediliyor.

Bu hafta sonunda yurt genelinde artması beklenen hava sıcaklığının, Pazar günü Marmara bölgesinde, önümüzdeki hafta başında iç ve batı bölgelerde 4 – 8 derece azalacağı, sıcaklıkların mevsim normalleri civarı ve yer yer birkaç derece altına düşeceği bekleniyor.

Rüzgarın önümüzdeki hafta başı Pazartesi ve Salı günleri yurdun batı kesimlerinde Marmara ve Ege’de kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Van çevrelerinde görülecek kısa süreli yağışlara ilave olarak, ülkemizin gece saatlerinden itibaren, Trakya'dan başlamak üzere yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli, zamanla kuzey ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:Bölgenin doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Van çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-04-13,-08.44.30.png

ekran-resmi-2013-04-13,-08.44.35.png

ekran-resmi-2013-04-13,-08.44.40.png