BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13

Dikkat edin adrenalin bağımlısı olabilirsiniz!..

Dikkat edin adrenalin bağımlısı olabilirsiniz!.. Benden uyarması sizden uygulaması.. İşte size başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir gezi yazısı daha. Bu yazıyı mutlaka bir kenara not edin.

Dikkat edin adrenalin bağımlısı olabilirsiniz!.. Benden uyarması sizden uygulaması.. İşte size başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir gezi yazısı daha. Bu yazıyı mutlaka bir kenara not edin. 

Ülkemizde alternatif turizm imkanlarının günden güne çoğalması dünyanın dört bir yanından alternatif tatil programları içinde yurdumuzun tercih edilmesinde büyük bir etken oldu. 

Yaz tatili sadece otelden ibaret değil diyorsanız spor eğlence ve keşif tutkum tatilde beni yalnız bırakmasın  diyenlerdenseniz işte size altın değerinde öneriler. 
 

Kıte Surf ,Wakeboard ,Su Kayağı,Windsurf gibi ekstrem sporlar genel olarak free-style kültürüyle özleşmiş olup özellikle gençlerin dikkatini çeken doğa sporlarıdır ve ülkemiz turizmine alternatif katkılar sağlamaktadır. 

Kite Surf 

Uçurtma sörfü demektir özellikle çeşme yanı sıra Bodrum, Gökova, Fethiye ve Gökçeada’da bulunan kıte surf merkezlerinde yapılır.


Özellikle stabil bir rüzgar gerektiği için kıte surf yapılan spot çok önemlidir. Kıte surfe kıte surf merkezi olmayan bir yerde yapmayın. Özellikle güvenlik kuralları çok iyi öğrenilmelidir.

Günümüzde kıte surf turizmi dünyada çok özel bir yer tutmaktadır teknik olarak kolay olması çabuk öğrenilmesini sağlamaktadır. Ayrıca görsel bir şölen olduğu için çok ilgi çekmektedir.


Dünyada Brezilya,Venezuella ,Filipinler, İspanya gibi ülkelerde rüzgarın uygun olduğu plajlar kıte surf için kapatılmıştır.

Yurt dışında çalışan acenteler bir çok turisti ülkemize çekmektedir.Kite surf ekipmanını kıte ile ilgili teknik bilginiz olduktan sonra almanızı tavsiye ederim.özellikle kaydığınız yerdeki rüzgar durumu ve stiliniz alacağınız kıteı belirleyecektir.


Başlangıç kursları 6 ila 10 saat arasında değişmektedir. 500 TL ile 900 TL arasında bir ücretle Türkiye’deki kıte surf merkezlerinde eğitim alabilirsiniz.kıte surf fiyatları ise büyüklüğüne ve stiline göre 700 € ile 1500 € arasındadır.Kite boardlarda 300 € ile 750 € arasındadır.Trapez ise 100 € civarında olup bu ekipmanları alarak dünyanın her yerinde kıte surfe yapabilirsiniz. 
 
Wind Surf 
 
Teknik olarak daha çok yelken bilgisi gerektirir kurs alarak bu spora başlamanızı tavsiye ederim.wind surfte tekniğiniz geliştikçe malzeme değiştireceğiniz için belirli bir teknik seviyeye gelmeden malzeme almak yerine kiralamanız daha mantıklı olacaktır.


Ekipman fiyatları wind surfe tahtası 700 € ile 1500 € arasında yelken 300 € ile 750 € arası direk 350 € ile 1000 € arasında.bumba (çatal) 250 € ile 750 € arasında trapez 100 € civarında mafsal ise 150- 200 € fiyat arlığında…  


Ekipman seçiminde markadan çok model karşılaştırması yapılması gerekmektedir.Birçok markanın değişik alternatifli modellerini temin edebileceğiniz mağazalar ülkemizde mevcuttur.

Wind Surf dersi 500 TL ile 750 TL arasında spottan spota ve özel ders yada grup dersi oluşuna göre fiyatlarda değişiklik gösterir. 

Wake Board  

Ülkemizde özellikle kablolu tesisler olmadan önce küçük bir kitlenin yapabileceği bir spordu bunun en önemli nedeni ülkemizde benzin fiyatları ve wake board teknelerinin maliyetlerinin çok yüksek olmasıydı cable parklar sayesinde wake board ve su kayağı ülkemizde yaygınlaşmıştır.


Burada tekne arkası ve cable parkın tekniklerini çok farklı olması dikkati çekmektedir. Bunun sebebi ise kablo tekneden çok daha yukarıdan sizi çekmektedir.tekne arkasında yapılan hareketler dalga yardımıyla yapılır cable parkta ise rampalar invert hareketler (düz sudan yapılan hareketler) ve rampalar kullanılarak yapılır.

Ülkemiz 2008 de Avrupa kablolu wake board şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır. Bursa’da düzenlenen şampiyona’yı İngiliz wake boardcu Nick Dawes kazanmıştır.2009 da dünya kablolu wake bord şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır bu şampiyonayı ise Amerikalı Tom Foshee kazanmıştır.  

Tekne arkası su kayağı dünyada çok popülerdir.yurdumuzda da bir çok tatil yöresinde yapılmaktadır.Örneğin Bodrum, Antalya, Sapanca, Fethiye gibi…

Cable Park ise Bursa ve Antalya’da mevcuttur. 

Doğa ve adrenalinin en yüksek seviyede buluştuğu bu sporlar yazımızın en farklı anları  olacaktır.dikkat edin adrenalin bağımlısı olabilirsiniz benden uyarması sizden uygulaması… 

Wake boarda Antalya’daki Cable Park Hip-Notics Antalya 70 TL board ders ve kullanım ücreti.

Sukay Park Bursa 15 :TL 2 saat kullanım ücreti 20 TL board kira 20 TL ders.

400 TL ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla wake boardunuzu alabilirsiniz bağlaması ise 200 TL ile 600 TL arasında değişmektedir. 

Ülkemizde hakim rüzgar karayeldir meltem sistemine dahiliz. Pırlanta, Alaçatı, Bodrum gibi spotlar bu sistemin içindedir.Ve yaz boyu genelde 4 kuvvet üstünde rüzgar esmektedir.Alaçatı uzun bir sığ alana sahiptir yaklaşık 500 m civarındadır Gökoava’da ise rüzgar termik rüzgardır sıcaklık değişimine göre rüzgarın kuvveti sert ve güçlüdür.  

Yaz tatili için sabırsızlıkla bekleyen yerli ve yabancı tatilciler macera keşif adrenalin dolu bir yaz için artık son hazırlıklarını yapmaktadırlar.  

Yepyeni bir tatil yazısında görüşmek üzere iyi tatiller…