BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.495,59
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Bu illerde yağış var

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yağış geliyor. İşte yurtta hava durumu...

Abone ol

Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Düzce, Artvin, Burdur, Afyonkarahisar'ın kuzeybatısı, Denizli'nin güney ve doğusu, Bursa'nın güneyi ile Ankara'nın kuzeybatı çevrelerinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Kars'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Hatay çevreleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeydoğusunda görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Kars'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası ile öğle saatlerinde Bilecik ve Bursa'nın güney çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya ile öğle saatlerinde iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Burdur çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Hatay çevrelerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Bölge geneli parçalı ve az bulutlu, Eskişehir ile öğle saatlerinde Ankara'nın kuzeybatı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Bolu ve Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzeydoğusu parçalı bulutlu, Ardahan, Kars, Erzurum çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Kars'ın kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçeceği tahmin ediliyor.