BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62

Dikkat!.. Balık burcunda Güneş tutuluyor...

26 Şubat’ta saat 17:59’da 8° Balık burcunda yeniay ile birlikte halkalı Güneş tutulması meydana gelecek.

26 Şubat’ta saat 17:59’da 8° Balık burcunda yeniay ile birlikte halkalı Güneş tutulması meydana gelecek.

Su elementinin değişken nitelikli burcu olan Balık kollektif şuur, inanç, maneviyat, sezgiler, bilinçaltı, hayaller, idealler, merhamet, fedakarlık, bağımlılıklar, sanat, yaratıcılık ilham gibi kavramları temsil eder.

140 No’lu Saros ailesine ait bu tutulma güney yarımkürede olduğu için ülkemizden izlenemeyecek; Hint, Atlas, Pasifik okyanusu, Güney Amerika ve Güneybatı Afrika’ da gözlemlenebilecek.

Güneş tutulmaları çok güçlü yeniaylardır ve hem kişisel hem de toplumsal konularda önemli dönüşümler ve değişimler meydana getirebilirler. Etkileri bir ay önceden hissedilmeye başlanabilir ve bir sonraki Güneş tutulmasına kadar devam edebilir.  Bu tutulma da Ağustos’ta meydana gelecek bir sonraki tutulmaya kadar gündemde olacak. En yoğun olarak bir tutulma etkisi meydana geldiği hafta içerisinde ve bir ay sonra hissedilebilir. Bunun yanısıra Güneş’ in tutulma noktasına transit açı yapacağı üç ay sonrası da önemli bir dönemdir. Diğer gezegenler de transitleri sırasında tutulma derecesine temas ettiklerinde olaylar meydana gelebilir.

Zodyak’ın bu noktasındaki en son tutulmayı 26 Şubat 1998’de yaşadık. O dönemde kişisel horoskoplarınızın aldığı etkilere göre aynı olmasa da benzer olaylarla karşılaşabilirsiniz. Büyük gezegen döngüleri şu ana göre farklıydı. Kişisel gezegenlerinize temas varsa biraz geçmişi gözden geçirmekte yarar var.

Balık burcu Zodyağın son burcudur ve genellikle sonlanmalar ve dağılmalarla ilgilidir. Oldukça yaratıcı, sanatkar, duyarlı, fedakar ve hayalperesttir. Büyük vizyonlarımıza ve ideallerimize odaklanabileceğimiz bu dönemde sezgilerimizi dinlemeliyiz ancak hayallerin arasında kaybolmamaya da dikkat etmeliyiz.

Kollektife ait kavramlar, maneviyat, ruhsallık, sanat, yaratıcılık isteyen konularla ilişkilerimiz güçlenebilir.

Güçlü değişim enerjileri ile geçmişimizle yüzleşip, gerekliliği kalmamış bitmiş, tamamlanmış kavramları yaşamımızdan çıkarabilir, bize zarar veren bağımlılık ve alışkanlıklarımızdan vazgeçebiliriz ya da bunlara kendimizi daha fazla kurban edebiliriz. Kişisel farkındalık seviyeleri yaşayacağımız olayları da şekillendirecektir.

Tutulma Skat sabit yıldız ile birleşiyor. Satürn ve Jüpiter doğasındaki bu yıldız iyi şans ve kalıcı mutlulukla ilişkilendirilir. Duygusal ve ruhsal hassasiyet, psişik deneyimler, yeni ve etkili arkadaşlar, sosyal ve toplumsal alanlarda girişimlerde cesaret ve liderlik, arkadaşlardan yardım, hayallerin ve dileklerin gerçekleşmesi, ödüller, saygın ve yetkili kadınların desteği gibi etkileri olabilir.

Tutulma an haritasında Aslan burcu yükselirken MC de Boğa burcu yer alıyor. Sabit enerjiler uzun vadeli hedefler, sahip olma, güvenlik, değer görme, dikkat çekme, liderlik, ün gibi kavramlara vurgu yapıyor. Değişken nitelikli tutulma adeta ayakları yere daha sağlam basar hale geliyor.

Güneş ve Ay ile birleşen Güney düğüm, Neptün, Merkür horoskopun yedinci evinde yerleşerek tutulmanın ana temalarını açıklıyor. İlişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, hukuk, adalet, eşitlik, siyaset, diplomasi, açık düşmanlar, rekabet bu ev konularıdır. Güney düğüm ile birleşen gezegenler geçmişle bağlantılı konulara dikkat çeker. Bunların karmik yükü daha ağırdır. Bağımlıklıklar, alışkanlıklar, takıntılar, travmalar, dönüştürülmesi gereken kavramlar ve aynı zamanda geçmiş tecrübeler, deneyimler, kendimizi güvende hissettiğimiz alanlar da güney düğümle bağlantılıdır. Çoğu zaman bu tanıdık alandan uzaklaşıp geleceğe adım atmak da zorlanırız, korkarız. Bilinmeyen bize ürkütücü gelir. Ancak gerçek gelişim ve ilerleme de çoğu zaman yeni deneyimlerle gelir.

Tutulmanın iki yöneticisi Neptün ve Jüpiter yerleşimleri de ilginç. Neptün Güneş ve Ay ile birleşerek tutulmayı da Neptünyen hale getiriyor. Hayaller, büyük vizyonlar, belirsizlik, karmaşa, kaos, bağımlılıklar, fedakarlıklar, sezgilerin ve yaratıcılığın güçlenmesi Neptün etkileridir. Merkür de Balık burcunda olunca zihnimiz de bu dönemde oldukça duygusal ve sezgisel olacak. Geçmişin etkisinden kurtulmamız oldukça güç görünüyor. Ne gerçek ne hayal ayırt etmekte zorlanabiliriz.

Ulaşmamız gereken kuzey düğüm Başak’ta ve Merkür tarafından yönetiliyor. O halde bu dönemde belki de sezgilerimiz ve iç sesimiz bize doğru olanı bulmakta yardım edebilir. İnançlarımız, duygusal ihtiyaçlarımız, bilinçaltımızdaki şartlanmalar kararlarımızı etkileyebilir. Başkalarına karşı duyarlı olabilir, kolay empati yapabiliriz. Aynı zamanda çabuk hipnotize olabileceğimiz bir dönemdeyiz. Kollektif şuur üzerinde etkili olabilecek yetenekli ve yaratıcı insanlar, medya, film, görselleri kullanarak büyük kitleleri etkileyebilirler… Hipnotik bir şekilde bazı kişilerin ideallerini benimseyebilir adeta kendi hayallerimiz gibi savunabiliriz.

Bir diğer yönetici Jüpiter Terazi burcunda ve ilginç bir şekilde Balık’taki Güneş ile anticia ilişki kuruyor adeta bir kavuşum etkisi var.  Özgüven, inanç ve iyimserliği arttırıyor. Jüpiter’in tam karşısında Koç burcunda yerleşen Uranüs ve Mars horoskopa dinamik ve hızlı bir enerji akışı getiriyor. Venüs’ün de Koç burcunda olması bunu güçlendiriyor. Büyük bir çekişme ve rekabet var. Burada kendi arzularımız ile karşımızdaki kişinin beklentileri arasındaki dengeyi korumakta zorlanabileceğimizi, bencillik, hırs, inat ve kibirin zarar verici olabileceğini vurguluyor. Adalet ve ortak haklarda eşitliği, ilişkilerde saygı ve sevgi dengesini korumaya çalışmalıyız.

Ülke horoskopunun 3-9 aksındaki bu yerleşim iletişim yönünden oldukça yoğun bir gündemi belirliyor. Basın, yayın, medyada özellikle siyasi alanda rekabet, partilerin propaganda çalışmaları çok ses getirecek… Hızlı ve stresli olaylarla karşılaşabiliriz. Rekabette her şey mübahtır gibi aşırı durumlar olabilir. Ulaşımda, trafikte kazalar olabilir. Askeri uçak kazalarına özellikle dikkat etmek gerekiyor.

Türkiye horoskopunun 9. ve 10 evleri tutulmadan etkileniyor. Başak-Balık aksındaki Ay düğümlerimizle tam birleşen bir tutulma yaşayacağız. Kuşkusuz bu ülke için önemli bir kader değişimi. Aslında 2015 Mart’ında 29° Balık burcunda meydana gelen ve natal Ay’ımızı etkileyen tutulmayla bu döngü başladı. Artık Balık-Başak aksındaki bu son tutulmayla bu döngü tamamlanacak. Transit Satürn’ün de Yay burcunda Ay’ın karşısına gelmesi sistem ve düzen değişimini ve bunun halk üzerinde yarattığı baskıyı işaret ediyor.

Yönetim, hükümet, liderler, ülkemizin dünya kamuoyundaki önemi, yabancı ülkelerle ilişkiler, hukuk, kanunlar, inanç ve idealler değişiyor. Güney düğümdeki gezegenler geçmişle olan bağlantının değişime karşı direnç oluşturmasına, genel olarak halk üzerinde korkulara, endişelere neden oluyor. Neptün bir şeyleri dağıtır, eritir, çözer. Bunlar bizim alışkanlıklarımız, inançlarımız, tabularımız, travmalarımız olabilir. İlerlemek için tüm bunları dönüştürmemiz, şifalandırmamız gerekiyor. Korku ve panik psikolojisi bizi daha fazla kaosa sürükleyebilir.

Tutulma kişisel haritalarımızla temas ediyorsa kuşkusuz çok önemli etkiler ortaya çıkarabilir. Cumhurbaşkanımız 26 Şubat doğumlu bu nedenle tutulma yaşamında kadersel yeni bir dönemi başlatabilir. Güneş ile birleşen tutulmalar yaşam enerjisi üzerinde de zorlanmalar yaratabilir. Bu nedenle fiziksel ve ruhsal sağlığa çok dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca büyük yenilikler, değişimler, kişilik imajında değişimler, önemli başarılar, ilerlemeler de olabilir. Kader bazı kapıları açıp bazılarını kapatabilir.

Cumhurbaşkanını etkileyebilecek her durum ülkemizi de etkileyecektir. Doğum haritası ile ülkemizin horoskopu arasında önemli karmik bağlantılar var. Bu tutulma da bu bağlantıları tetikleyecek.

Mart ortası özellikle 25-27 Mart ülkemiz için güvenlik, asker, orduya ait risklerin artabileceği bir dönem. Bir yandan Koç burcundaki Venüs’ün kritik ve zararlı hale gelmesi, ardından koç yeniayı bu dönemde askeri alanda zaafiyet, zarar meydana getirebilir. Özellikle Suriye’deki savaşta diğer ülkelerle ortak hareketlerimizi baltalayacak, bizi zor durumda bırakacak, gizli, açık düşmanlıklar, kumpaslarla karşılaşabiliriz. Çok uyanık ve dikkatli olmamız gerekiyor. Suriye ve Amerika ile ilişkiler çok hassas dengede olacak ve kimseye tam olarak güvenmemeliyiz…

Ülke içinde seçim nedeniyle rakabet ortamının iyice kızışması, halk içerisinde düşmanlık yaratma, ayrıştırma amaçlı kışkırtmalar artabilir.

Venüs retrosu 4 Mart-15 Nisan arasında kişisel, toplumsal, ülkeler arası her türlü ilişkide, anlaşmada, diplomaside sorun yaratma potansiyeline sahip…

Huzur ve dengeyi korumakta azami çaba harcamamız gerekebilir. Rakiplerimiz ve düşmanlarımız çok daha saldırgan ve gözükara hale gelebilir. Ülkede ünlü kişiler, liderler özellikle siyasi liderlerin de çok dikkatli olması gerekiyor. Saldırı ve suikast riskleri, kaos yaratacak gelişmeler olabilir. Güvenliği bu dönemde çok önemsemeliyiz…

Balık burcu bedenimizde ayaklar, ayak parmakları, lenf sistemi, vücut sıvılarını yönetir. Ayrıca ruhsal ve psikosomatik rahatsızlıklarla çok ilgilidir.Tutulma derecesi özellikle sağ ayak üstündeki hassasiyeti arttırabilir. Bu dönemde duygusal problemlerle birlikte bağımlıklarda artış olabilir. Alkol, uyuşturucu, kimyasallar, besinlerden gelebilecek zararlara, zehirlenmelere dikkat etmek gerekiyor. Zararlı alışkanlıkları bırakmak için iyi bir dönemde olabiliriz.

Dünya üzerinde Neptün’yen tutulmalar deprem, aşırı yağış, sel, tsunami, deniz kazaları gibi olayları tetikleyebilir. Tutulmanın izlendiği güney yarımkürede büyük bir deprem meydana gelebilir. Çok dikkat çekici bir gemi ve uçak kazası da yaşanabilir.

Balık burcundaki tutulma derecesi mistik sabian sembollerinde Jokey simgesi ile bağdaştırılmış. Burada bir yarış içerisindeki Jokey rakiplerini geçmek için büyük bir hızla atını koşturur. Burada tek amacı kanamak olan Jokey tüm enerjisini ve becerilerini göstermeye çalışır. Ancak yarışın sonu belli değil… Sadece hız, mücadele ve rekabet var…

Tutulma değişken grup İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının, ilk dekanında doğanlar ile değişken burçların 8 derece ve yakınlarında kişisel gezegenleri olanları daha fazla etkileyebilir. Öncü burçların 21-23 derecelerinde kişisel gezegenleriniz varsa yine önemli tetiklenmeler olabilir.

23 Şubat-2 Mart, 25 Mayıs-4 Haziran, 26 Ağustos -6 Eylül, 27 Kasım-5 Aralık tarihlerinde doğanların bu tutulmadan etkilenebileceklerini ve yaşamlarında bu yıl önemli değişimlerle yeniliklerle karşılaşabileceklerini söyleyebiliriz. Eğer bu grupta yer alıyorsanız önümüzdeki yılı daha iyi analiz edebilmek için kişisel astroloji danışmanlığı almanızı tavsiye ederim.

Güneş tutulmasının genel etkilerini öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip etmelisiniz.

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Yeniay bilinçaltınıza ve gizli konulara ışık tutabilir, farkındalıklar kazandırabilir. Bu dönemde hayalgücünüz ve manevi duygularınız çok yoğunlaşabilir. Şifa, tedavi, yardım ve ruhsal çalışmalar için uygun bir dönemdesiniz. Arkadaşlardan yana şanslınız. Sosyal hedeflerinizi büyütebilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Yeniay hayaller, umutlar ve arkadaşlıklar evinizde meydana gelecek. Sosyal yaşamınızda yenilikler olabilir. Yeni teklifler alabilir, iş projelerine başlayabilirsiniz. Eğlenceli ve kalabalık ortamlara katılmanız mümkün. İş ve kariyer konularında Jüpiter büyük fırsatlar karşınıza çıkarabilir.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran)

Yeniay kariyer yaşamınızda iş değişimi, terfi, atama, yer değişikliği gibi bazı dönüşümlere neden olabilir.  Toplum önünde dikkat çekebilir, hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Uluslararası kavramlar, medya ve eğitim ile ilgili konularda şanslısınız.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Yeniay, yüksek öğrenim, yurtdışı, medya, yayıncılık ve hukuksal konularda yenilikler getirebilir. Yabancı kültürden kişilerle tanışabilir, ilginç fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Başkalarıyla paylaştığınız kaynaklardan maddi destek alabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz –23 Ağustos)

Yeniay, hisseli paralar, kredi, prim, miras, sigorta vb. konularda hızlı gelişmelere imkan verebilir. Bu dönemde işiniz ve kariyeriniz için gerekli maddi desteği bulmanız mümkün olabilir. İşbirlikleri ve ilişkilerden yana şanslısınız.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Yeniay, ilişkileriniz, ortaklıklarınız, sosyal hayattaki kimliğinizle ilgili bazı gelişmeleri öne çıkarabilir ve ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. İş ve çalışma konularında şanslı bir dönemdesiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Yeniay ile birlikte günlük yaşamınızda, iş ve çalışma koşullarınızda, sağlığınızda bazı hızlı gelişmeler olabilir. Günlük rutinlerinizi düzenleyebilir, çalışma saatlerinizi değiştirebilirsiniz. Aşk ve çocuklarla ilgili konularda şanslısınız. Evcil hayvanlarla ilgili konular öne çıkabilir.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Yeniayda aşk, flörtler, eğlence, organizasyon ve çocuklarla ilgili projeleriniz hızlanabilir. Sanat ve yaratıcılık gerektiren konularda yeteneklerinizi kullanabilir, sosyal yaşamda dikkat çekebilirsiniz. Ev, aile, emlak ile ilgili konularda şanslısınız.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Yeniay, eviniz, yaşadığınız yer, aileniz ve ebeveynleriniz ile ilgili konuları hareketlendirebilir. Ev içi tadilat, taşınma, emlak kiralama, alım, satım gündeme gelebilir. Evde çalışacağınız bir iş fırsatı karşınıza çıkabilir. Eğitim ve seyahat fırsatları karşınıza çıkabilir.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Yeniay ile birlikte yakınlarınız, kardeşlerinizle ilişkiler,  iletişim, bilişim, eğitim ve ticari faaliyetleriniz yoğunlaşabilir. Gelecek hedeflerinizi şekillendirecek gelişmeler yaşayabilir, iş, eğitim ve seyahat fırsatları ile karşılaşabilirsiniz. Maddi konularda şanslısınız.

KOVA (21 Ocak–18 Şubat)

Yeniay ile birlikte  maddi durumunuz ve gelir kaynaklarınızla ilgili değişimler ve yenilikler söz konusu olabilir. Yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz yeni kazanç imkanları karşınıza çıkabilir. Parasal sorunlarınızı çözecek yardımlar alabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat -20 Mart)

Burcunuzdaki Yeniay ile birlikte yaşamınızı şekillendirecek önemli girişimler yapabilirsiniz. İlişkilerle ilgili alacağınız kararlar hayatınızın yönünü etkileyebilir. İşbirlikleri, arkadaşlar ve sosyal çevrenizde sürpriz gelişmeler olabilir. Manevi yönünüz güçleniyor.

Demet BALTACI

bilincakademisi@gmail.com