BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Bomba! Baykal kasetini hazırlayan kişi ortaya çıktı

Manisa eski milletvekili Tevfik Diker açıkladı. Baykal kasetini hazırlayan cemaat mensubu ortaya çıktı, can güvenliği sağlanırsa konuşacak.

Abone ol

İNTERNET HABER - Manisa eski milletvekili Tevfik Diker, CHP'nin eski lideri Deniz Baykal'ın istifasına neden olan mahrem kasetle ilgili bomba iddialar ortaya attı. Diker'e göre kaset Cemaatin işiydi.

A Haber'e konuşan Tevfik Diker, Deniz Baykal ile ilgili kasetin Fethullah Gülen cemaati tarafından hazırlanıp internete verildiğini iddia etti.

Diker, "Baykal'ın gitmesi için Sarıgül ile kongrede denediler başaramadılar kasetle denediler başardılar. Olay Amerika'da okyanus ötesinde planlanmış Türkiye'de tatbik edilmiştir" dedi.

Diker'in iddiasına göre ABD teskeresi kabul edilmeyince Deniz Baykal'ın üstü çizildi ve bu senaryo uygulandı.

KASETİ HAZIRLAYAN HERŞEYİ ANLATMAYA HAZIR

Tevfik Diker'in asıl bomba iddiası ise kaseti hazırlayan cemaat mensubuyla ilgili. Bu kişinin herşeyi anlatmaya hazır olduğunu öne süren Diker, tek bir şartı olduğunu belirtti.

Diker, 'Bir cemaat mensubu bu kasetle ilgili bütün bilgilere sahip. Bununla ilgili çok yakında konuştu; 'can güvenliğimi sağlayın' dedi'. Kaseti hazırlayan cemaat mensubu can güvenliği sağlanırsa ayrıntıları kamuoyu ile paylaşabilir dedi.

CEMAATTEN BAYKAL'I ARAYAN KİMDİ?

Hatırlanacağı gibi kaset ortaya çıktıktan sonra gözler Pensilvanya'ya çevrilmişti. Deniz Baykal ise yaptığı açıklamada, Cemaatten üst düzey bir yetkilinin kendisini arayarak, "Bu kasetle ilgimiz yok" dediğini aktarmıştı.

Tevfik Diker, Baykal ile görüşen o üst düzey Cemaat yetkilisinin ismini de açıkladı. O kişinin AK Parti'den yakın dönemde istifa eden Cemaatçi milletvekili İlhan İşbilen olduğunu söyledi.

Tevfik Diker, Gülen ile ilgili bir iddia daha ortaya attı. Diker, "Fethullah Gülen'in bazı ABD'lilerin yakın ilgisi ve desteği ile Sisi'yi telefonla arayarak hayırlı olsun deyip tebrik ettiği bilgisi gelmiştir" dedi.