BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
HABER /  GÜNCEL

Dijitalleşen dünyada tarım ve tarıma dayalı sanayide kaynak verimliliği paneli

9 Ocak 2019 tarihinde Ankara’da “Dijitalleşen Dünyada Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Kaynak Verimliliği Paneli” düzenlenecek. Panel, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik desteği ile yürütülen Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi kapsamında gerçekleştirilecek.

Abone ol

Panelin açılış konuşmaları Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Dr. Halil İbrahim Çetin; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, UNDP Türkiye Daimi Temsilcisi Claudio Tomasi tarafından yapılacak.

Panelde; doğanın sağladığı sınırlı kaynakların, olumsuz çevresel etkiler en aza indirilerek sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, daha az kaynak ile daha çok üretim yapılması ve değer katılması anlamına gelen “kaynak verimliliği” tarım ve tarıma dayalı sanayi özelinde ele alınacak.

Tarım ve tarıma dayalı sanayide her geçen gün önemi artan teknoloji kullanımının verimliliği nasıl artırdığına dair örnekler ise panelistler tarafından paylaşılacak. Panele katılacak konuşmacılar ise şöyle:

*Prof. Dr. Gökhan Özertan, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı;
*Tanzer Bilge, DOKTAR Yönetim Kurulu Başkanı;
*Dr. Mustafa Kemal Akgül, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı;
*Dr. Uygar Özesmi, Good4Trust Kurucu & Kışkırtıcı;
*Ümit Savcıgil, Pınar Enstitüsü Direktörü;
*Neriman Kalyoncuoğlu, Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi
*Aylin Alagöz, Boğaziçi Üniversitesi - Katı Atık Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi

Panelin moderatörlüğünü ise NTV’de yayınlanan Ortak Gelecek Programı Yapımcısı ve Sunucusu Ilgaz Gürsoy yapacak.

Panelde döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliği, tarımda teknoloji kullanımı ve sürdürülebilirlik, sanayide kaynak verimliliği uygulamaları, tarımsal atıklardan enerji elde edilmesi, gelecek için türetim ekonomisi ve tarım bağlantısı, lojistik ve hatlarda verimlilik gibi konular ele alınacak. Ayrıca; “GAP Bölgesinde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Kaynak Verimliliği”, “Gelecek Tarımda ve Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” gibi projelerden de katılımcılara deneyimler aktarılacak.