BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.479,49
HABER /  GÜNCEL

Difüzyon mesajı nedir kırmız bültenden farkı ne?

Difüzyon mesajı nedir? Firarı savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara için çıkartılan difüzyon mesajı nedir, kırmızı bültenden farkı ne?

Abone ol

Haklarında çıkarılan yakalama kararı sonrası önce Gürcüstan'a ardından da Ermenistan'a kaçtıkları ortaya çıkan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında difüzyon mesajı hazırlandı.

Peki Difüzyon Mesajı nedir, neden çıkarılır? Difüzyon Mesajı'nın Kırmızı Bülten'den farkı ne? İşte detaylar...

Difüzyon Mesajı: Kırmızı bülten çıkartılması zaman aldığından, bu aşamada herhangi bir gecikmeye yer verilmemesi amacıyla, kaçak şahısların yakalanması için, kırmızı bültene ilişkin kriterler çerçevesinde, ilgili ülke interpolü tarafından diğer ülke interpollerine çekilen dağıtımlı teleks yazılarıdır. 

Kırmızı Bülten: Bir ülkenin adli makamlarınca aranan hükümlü, şüpheli veya sanıkların ilgili ülkeye geri verilmesi amacıyla görüldüğü yerde yakalanması için İnterpol Genel Sekreterliği’nce çıkartılan, aranan şahısların açık kimliği ve isnat edilen suça ilişkin adli bilgiler, ilgililerin bulunduğu yer tespit edildiğinde alınması gereken tedbirler ile mevcutsa fotoğraf ve parmak izi fişlerini içeren bir bültendir.