BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  SEÇİM

DHKP-C'nin HDP ile çatıştığı mahallede Ekmeleddin patlaması!

İstanbul'da HDP'nin Demirtaş için seçim çalışması yapmasına engel olan DHKP-C'nin etkili olduğu mahallerde Ekmeleddin İhsanoğlu'na rekor oy çıktı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Karadeniz gibi milliyetçi bölgelerde Selahattin Demirtaş'ın seçim çalışmalarına dönük çok sayıda saldırı yaşanırken İstanbul'un bazı semtlerinde de DHKP-C'nin HDP standlarına saldırıları gündeme gelmişti. Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasıyla DHKP-C'nin etkili olduğu mahallelerde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun rekor oy aldığı görüldü.


HDP'liler Selahattin Demirtaş'a destek için Gazi Mahallesi, Nurtepe ve Okmeydanı gibi semtlerde seçim çalışması yürütmek istemiş ancak DHKP-C'lilerin egneli ile karşılaşmıştı. Nurtepe'de çıkan olaylar silahlı çatışmaya dönüşmüş ve 16 yaşındaki bir genç hayatını kaybetmişti.

OKMEYDANI'NDA İHSANOĞLU'NA REKOR OY

Seçim sonuçlarına göre Alevi oyları için HDP ile DHKP-C'nin birbirine girdiği Okmeydanı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekledi. Alevi oylarının yoğun olduğu Okmeydanı'nda CHP ve MHP'nin çatı adayı İhsanoğlu'na yüzde 69,8 gibi rekor sayıda oy çıktı. Demirtaş ise Okmeydanı'nda yüzde 12,3 oy aldı.

NURTEPE'DE DE EKMLEDDİN İHSANOĞLU ÇIKTI!

HDP ile DHKP-C arasındaki çatışmaların ilk patlak verdiği yer olan Nurtepe'de ise toplam 5 bin 828 kişi sandık başına gitti. Nurtepe'de seçimlere katılım oranı yüzde 78.96 oldu. Bu oyların bin 114'ü Recep Tayyip Erdoğan'a (yüzde 16.86), 728'i Selahattin Demirtaş'a (yüzde 12.69), 3 bin 986'sı CHP-MHP çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na (yüzde 69.50) verildi.