BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C bombası Ergenekon'la kardeş

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırının şifreleri çözülüyor.

Abone ol

Adalet Bakanlığı'na atılan el bombalarının, ABD Ankara Büyükelçiliği’ne düzenlenen canlı bomba saldırısında kullanılanlarla aynı tipte olduğu tespit edildi.

Ankara'da DHKP-C'nin üstlendiği eş zamanlı saldırılarla ilgili detaylar netleşmeye başladı.Önceki akşam saat 20.45'te AK Parti Genel Merkezi ve 15 dakika sonra Adalet Bakanlığı'nın hedef alındığı tespitinden yola çıkan polis ekipleri, bu zaman aralığındaki tüm MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

İncelemeler sonucu saldırganların eşkalleri belirlenirken, dikkatler ilk önce örgütün canlı bomba eylemcisi olarak aranan dört isimi üzerinde yoğunlaştı. Ancak bu isimlerin saldırıyla bağlantısı tespit edilemedi.

EL BOMBALARI RUS, LAW AMERİKAN

Saldırıda kullanılan mühimmatın menşei de belirlendi. Edinilen bilgiye göre; Adalet Bakanlığı'nda Rus yapımı parça tesirli saldırı tipi el bombaları kullanıldı.El bombalarının yaklaşık bir buçuk ay önce ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba saldırısında kullanılanlarla aynı tipte olduğu tespit edildi.

AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıdaysa NATO standartlarında Amerika Birleşik Devletleri yapımı LAW silahı olduğu tespit edildi.

Soruşturma kapsamında AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’nın bulunduğu bölgelerdeki telefon görüşme trafiği de mercek altında.