BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  MEDYA

'DHKP-C 3 eylem daha yapacak' Olay iddia!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit düşmesinin ardından, DHKP-C'nin hedefinde 3 yeni eylem planı olduğu iddia edildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, İstanbul Adliyesi'ndeki odasında rehin alınmasının ve 8 saat sonra da şehit düşmesinin ardından gözler DHKP-C'ye çevrildi. Örgütün 'yeni eylem hazırlığında olabileği' ihtimali üzerine, Savcı Kiraz'ın şehit düşmesinin ardından bazı illerde, polis operasyon başlattı.

DHKP-C İNTİKAM MI ALACAK?

Vatan Yazarı Hüseyin Yayman bugünkü yazısında DHKP-C'nin yeni eylem planları hazırlığında olduğunu iddia etti. Gündemi karıştıracak bu iddiada, Yayman, örgütün rehin alma eylemindeki iki üyesinin, Savcı Kiraz için yapılan operasyonda çıkan çatışmada ölmesi üzerine, intikam alma eğilimine girebileceğini yazdı.

"DHKP-C'NİN ÜÇ HEDEFİ"

Yayman'a göre, örgütün 3 temel hedefi var:  "Örgüt son eylemin intikamını almak için üç eylem türü benimsenmiş durumda. Birincisi son eylemin intikamını almak için polis noktaları hedef alınacak. İkincisi stratejik yerlere canlı bomba eylemleri yapılacak. Üçüncüsü politikacılara ve ünlü isimlere suikastlar düzenlenecek."

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar: 

PKK VE SİLAH BIRAKMA SÜRECİ

Son olayın görünür ve görünmez aktörleri, zamanlaması ve eylemin türü aslında her şeyi özetliyor. Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birine girerken ülke istikrarsızlaştırılmak isteniyor. PKK’nın silahlı mücadeleyi bırakacağını açıklayacağı bir dönemde yeni örgütler devreye sokulmaya çalışılıyor. Eylemin örtülü mesajında ‘PKK silahı mücadeleyi bırakırsa sizi başka aktörler üzerinden istikrasızlaştırırız’ cümlesi var.

"DHKP-C'NİN NE İLK NE SON EYLEMİ..."

Bu eylem DHKP-C’nin ne ilk ne de son eylemi. Uzmanlar önümüzdeki günlerde bu tür eylemlerin artacağını dile getiriyorlar. Türkiye, seçime giderken ülkeyi destabilize etmek isteyen güçler devreye girdiler. Türkiye, kırk yıllık PKK’yla mücadele dönemini sonlandırıp yeni bir sayfa açmaya hazırlanırken karanlık odaklar bir kez daha işbaşı yaptılar.

"KARANLIK ODAKLAR DEVREYE GİRDİ"

Bu eylem bize şunu gösteriyor. Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birine giderken karanlık odaklar yeniden devreye girdiler. Seçime kadar kaos planlarını devreye koyup, ülkeyi destabilize etme amacındalar. Muhtemelen seçime kadar tansiyon iyice yükselecek ve şok edici eylemler yapılacak.