BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen DGS için geçtiğimiz günlerde tercihler alınmış ve adaylar bekleyişe geçmişti. ÖSYM, adayların bekleyişine son vererek DGS yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

Milyonlarca adayın katıldığı ve sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerin alındığı DGS için yerleştirme sonuçları erişime açıldı.

 ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden açıklanan DGS yerleştirme sonuçları ile adaylar yerleştikleri lisans programını görüntüleyebilecekler.

DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ön lisans mezunu adayların lisans programlarına geçişi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 23 Temmuz'da yurt genelinde tek oturumda yapılmıştı. Sınavın ardından 6 Eylül'de açıklanan DGS sonuçları ile birlikte adaylar tercihlerini gerçekleştirmiş ve yerleştirme sonuçları için bekleyişe geçmişti.

Bekleyişe son veren ÖSYM, bugün itibarıyla DGS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi girerek DGS tercih sonuçlarını görüntüleyebilecek.

DGS KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2017-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Adaylar, kayıt işlemleri için kazandıkları yükseköğretim kurumuyla irtibat kurarak kayıt tarihlerini ve kayıt için gerekli olan belgeleri öğrenebilir.