BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  GÜNCEL

DGS tercihleri ne zaman başlıyor ÖSYM DGS tercih kılavuzu 2018

2018 DGS taban ve tavan puanları nedir? DGS tercihleri ne zaman başlayacak, 2018 DGS tercih kılavuzu ÖSYM yayınladı mı? Önlisans mezunlarının dört yıllık programlara geçişi için yapılan sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler şimdi de DGS tercih maratonuna çevrildi. Peki DGS taban tavan puanları nasıl?

Abone ol

DGS tercihleri ne zaman başlıyor, ÖSYM DGS tercih kılavuzu indirme sayfası haberimizde olacak. 2018 DGS sınav sonuçları, 16 Ağustos’ta Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sayfasında yayınlandı.ÖSYM'den ise DGS tercihi yapacak öğrencilere önemli bir uyarı geldi. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak. 

DGS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK: DGS tercih kılavuzu ne zaman açıklanır sorusu için her gün binlerce öğrenci ÖSYM sitesine giriş yapıyor. Geçmiş yıllardaki DGS tercih kılavuzunu yaklaşık 1 hafta içinde açıklayan ÖSYM'nin 2018 DGS tercih kılavuzunu bayram tatili sonrası yeni haftada açıklaması  bekleniyor. Fakat ÖSYM'nin resmi sitesinde henüz kesin bir tarih açıklaması yok. 

DGS NEDİR KİMLER GİREBİLİR: Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmakta olan sınavın adıdır.

Adaylar, DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan tercih kılavuzlarından öğrenebilmektedir.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI İÇİN EK YERLEŞTİRME OLACAK MI: Tercih işlemlerini yapmayan ya da yerleştirildiği halde yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar için gerek görüldüğü halde boş kontenjanlar ÖSYM tarafından belirlenecek ve ek yerleştirme yapılacak.

Ek yerleştirmenin yapılması kararlaştırıldığı takdirde, ÖSYM tarafından boş kontenjanlar açıklanacak ve ÖSYM internet sitesinde ek yerleştirme tarihleri duyurulacak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK: DGS tercihleri, içerisinde yer almak üzere ÖSYM tarafından puanlar belli olduktan sonra açıklanması beklenirken, DGS tercih kılavuzu üzerinden başvuru yapacak olanlar için sınav merkezinden 'Tablo-2' uyarısı geldi. Tablo 2 üzerinden başvuru yapacak olan öğrenciler, üniversite koşullarını sağlanamadığı taktirde başvurularının geçesiz olacağını açıkladı.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

GEÇEN SENENİN TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!