BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

DGS sonuçları ÖSYM 2018 | DGS tercih sonuçları açıklanıyor TC sorgulaması

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu özellikle KYK burs başvurusu yapacak öğrencilerin gündeminde. 14 Eylül'de son bulan DGS tercih sonuçlarının en geç 1 Ekim Perşembe gününe kadar erişime açılması bekleniyor. DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından erişime açılacak adaylar sonucu TC şifresi ile sorgulayacak.

Abone ol

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını binlerce öğrenci sabırsızlıkla bekliyor. 4 yıllık lisans düzeyinde eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler DGS tercihlerini 14 Eylül cuma günü yaptı. Şimdi gözler DGS tercih sonuçlarında. DGS tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından en geç 1 Ekim Perşembe gününe kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçları adaylar ÖSYM resmi sitesinden TC şifresi ile sorgulayacak. 

DGS sınavı 21 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşti, Dikey Geçiş Sınavının puanları 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklandı. Puanlar açıklandıktan 22 gün sonra tercih başvuruları başladı, 14 Eylül 2018 tarihinde sona erdi. Tercih başvurularının ardından gözler sınav merkezinin resmi sayfasına çevrildi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanır?

ÖSYM SINAV TAKVİMİ: RESMİ TARİH AÇIKLANMIYOR: ÖSYM sınav takvimi içerisinde sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih yayınlanırken, sınavlara dair tercihe dair işlem tarihleri kurum tarafından açıklanmıyor. YKS ek tercihleri üzerinden ek kayıtlar 1 Ekim 2018 tarihinde başlıyor. Tercihe dair başvuru sonuçları 1 Ekim 2018 tarihinde önce açıklanması bekleniliyor.

DGS TERCİH KILAVUZU 2018 (GENEL BİLGİ): DGS tercih kılavuzu, ‘tercih işlemleri’ sayfasında ÖSYM’nin şu açıklaması yapıldı: Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir.

KYK BURS BAŞVURUSU: SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA: Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK burs başvurusunun tüm tercih-sınav sonuçları gerçekleştikten sonra, burs başvurularının başlayacağını açıkladı. Dört yıllık lisans programlarına geçen önlisans mezunları, burs başvurularından yararlanabilecek.