BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

DGS sonuçları 2015 açıklandı mı ÖSYM

DGS tercih sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak, DGS sonuçları açıklandı mı sorularının yanıtı için gözler ÖSYM'de. DGS sonuçları 2015 sonuç.osym.gov.tr'den açıklanacak.

Abone ol

Lisans tamamlama-DGS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

ÖSYM DGS 2015 sonuçlarını henüz açıklamadı. Lisans tamamlama adayları heyecanla DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercih sonuçları açıklandı mı? sorularının yanıtlarını arıyor. Ancak DGS tercih sonuçları 2015'e ilişkin ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi.

DGS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK? 

DGS tercih sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. DGS sonuçlarını öğrenciler TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'yle öğrenecekler.  

DGS sonuçları 2015 açıklandı mı ÖSYM.jpg

DGS 2015 EK YERLEŞTİRMELERİ

2015-DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu durumunda adaylar, 2015-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğreneceklerdir.

Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonraki 3 gün içerisinde adayların yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

ÖSYM ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

Şifrelerini unutan DGS adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. DGS aday şifresini unutanlar ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinebilirler.  

DGS tercih sonuçlarınızı öğrenebilmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

dgs tercih sonuclari 2015 osym.jpg