BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

Devrilen otobüs 60 metre sürüklendi

Bursa'da bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 59 kişi yaralandı.

Abone ol

Balıkesir'den Ankara'ya gitmekte olan, Ayhan Pıtır'ın kullandığı 06 AGM 81 plakalı yolcu otobüsü, Bursa-Ankara Çevreyolu İsmetiye Viyadüğü'nde kontrolden çıkarak yolun sağındaki korkuluklara çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen otobüs, 50-60 metre sürüklendikten sonra durabildi.

Otobüste bulunan 59 kişi, olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

KAZA NEDENİYLE KAPANAN YOL, YAKLAŞIK 2 SAAT SONRA YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI

Bursa'da yolcu otobüsünün devrilmesinin ardından kapanan Bursa-Ankara Çevreyolu, aracın vinçle kenara çekilerek, yaklaşık 2 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Aydın Pıtır'ın kullandığı otobüsün devrildiği kazada yaralanan yolculara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Daha sonra otobüste bulunan 59 kişi, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yolculardan bir kısmının tedbir amaçlı hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Bu yolcuların, ayakta yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol, olay yerine çağrılan vincin otobüsü kenara çekmesiyle yaklaşık 2 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Bazı yolcular, otobüs şoförünün direksiyon başında uyuduğunu ileri sürerken, polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KAZADA YARALANAN BİR YOLCU, DEVRİLEN OTOBÜSÜN İÇİNDE İLAÇLARINI ARADI

Bursa'da bir yolcu otobüsünün devrildiği kazanın ardından bazı yolcular, yeniden otobüse girerek ilaçlarını ve özel eşyalarını aradılar.

Balıkesir'den Ankara istikametine giden Ayhan Pıtır'ın kullandığı 06 AGM 81 plakalı yolcu otobüsünün devrildiği kazada, yolcular, yoldan geçen vatandaşlar ve olay yerine gelen sağlık, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla otobüsten çıkarıldı.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan bir yolcu, yaşadığı şoku üzerinden attıktan sonra ablasının yardımıyla yeniden otobüse girdi. Önce otobüs içinde kalan terliklerini bularak giyen yolcu, içerisinin karanlık olması nedeniyle olay yerine gelen gazetecilerden yardım istedi.

Muhabirlerin kamera ışığının yardımıyla otobüste kalan ve kullanması gereken ilaçlarını arayan genç yolcu, tüm aramalara rağmen ilaçlarını bulamadı. Bazı yolcuların da en azından cüzdan, cep telefonu, kimlik ve anahtar gibi özel eşyalarını almak için otobüse girdikleri dikkatlerden kaçmadı.