BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13

Devletin sözü değil miydi?

Zonguldaklı şehit polis Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi, Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ı hatırladınız mı? Şehit düşen eşinin ardından kendi inancına göre dua edip...

Zonguldaklı şehit polis Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi, Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ı hatırladınız mı? Şehit düşen eşinin ardından kendi inancına göre dua edip, ağıtlar yakmış ve herkesi duygulandırmıştı.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise, Tuanvi Aydın'a şehit maaşı bağlanması için talimat vermişti. Aradan geçen bunca zamana karşın Tuanvi Aydın'a şehit maaşı bağlanmamış. Şimdi sormak lazım; verilen talimat ya da ağızdan çıkan söz, Davutoğlu'nun şahsi sözü müydü yoksa bulunduğu makamın yani devletin sözü müydü? Şuan için Davutoğlu'nun yapabileceği bir şey yok ama Başbakan Binali Yıldırım gerekeni yapmalıdır.

***

Kadınlarımız...

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle yazıma devam etmek istiyorum.

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın"

***

Emre Mor...

A Milli futbol takımımızın Euro 2016 hazırlık maçlarında parlayan genç bir isim vardı. Tabi ki o isim Emre Mor. Hazırlık maçlarındaki fevkalade performansıyla herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Nihayetinde, dünya devi Borussia Dortmund'a transfer oldu. Ben iddia ediyorum: Bundan 5 yıl sonra Messi niyetine Emre'yi izleriz. Messi'nin tahtına aday göstermemin sebebi Dortmund'a gitmiş olmasıdır.

Ne alakası var diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hatırlayın lütfen, bundan yaklaşık 10 yıl önce başka bir dünya devi Barselona, geleceğin yıldızı olarak gördüğü Muhammed Demirci'yi Beşiktaş'tan transfer etmek istemişti. Maalesef bu transfer gerçekleşmedi. Muhammed neredeyse jübilesini yapacak biz hala yıldızımızın parlamasını bekliyoruz! Şimdi diyeceksiniz ki, Muhammed daha 21 yaşında. İyi ama Casillas, Real Madrid kalesini devraldığında 17 yaşındaydı. Rooney, Premier Lig macerasına 16 yaşında başladı...

Diyorum ki; futbol sistemimizdeki alt yapı sorununu bir an evvel çözmemiz lazım. Bu iş böyle olmuyor...

Sağlıcakla kalın...