BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Devletin bütün makamları teyakkuz halinde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musul’da kaçırılan konsolosluk görevlileri ve sivil vatandaşların kurtarılması için devletin bütün makamlarının ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musul’da kaçırılan konsolosluk görevlileri ve sivil vatandaşların kurtarılması için devletin bütün makamlarının teyakkuz halinde olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yurt ziyaretleri kapsamında Tekirdağ’a geldi. Sabah saatlerinde Çorlu havaalanında protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Valiliği önünde balkon konuşması yaptı. Valilik önünde büyük coşkuyla karşılanan Gül, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmasında Musul’da kaçırılan konsolosluk görevlileri ve sivil vatandaşların kurtarılması için devletin bütün makamlarının teyakkuz halinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Ayrıca Musul’daki başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı bir an önce sağ salim Türkiye’ye getirmek için de emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde, gece gündüz koordine halinde büyük bir çalışma içerisinde. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluk görevlilerimizi Türkiye’ye sağ salim getireceğiz. Bunun için çalışıyoruz. Ayrıca iki ateş arasında kalan Türkmen kardeşlerimizin de Türkiye her zaman yanında olmuştur, yanında olmaya da devam edecektir. Onları geçmişte de yalnız bırakmadık bundan sonra da yalnız bırakmayacağız gereken her şey yapılmaktadır ve yapılacaktır” dedi.

“BAKIN MEMLEKETİNİN KIYMETİNİ BİLMEYENLERİN BAŞINA NELER GELİYOR”
Vatandaşların memleketlerinin değerini bilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Daha önce başka vesilelerle Tekirdağ’a geldim ama cumhurbaşkanınız olarak bugüne nasip oldu. Tekirdağ, Türkiye’nin Avrupa’daki, Trakya’daki büyük şehri. Dolayısıyla cumhurbaşkanı olarak sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiyemizin, şehirlerimizin memleketimizin kıymetini hepimiz bilmemiz gerekir. Bakın ülkelerinin, memleketlerinin kıymetini bilmeyenlerin başına neler geliyor. Televizyonlarda ne kadar üzülerek ne kadar acı çekerek çevremizde olup bitenleri seyrediyoruz. Bütün Ortadoğu’da son dönemde Irak’ta olup bitenleri, Suriye’de olup bitenleri büyük üzüntüyle izliyoruz. Onun için şehrimizin, köylerimizin, ilçelerimizin, ülkemizin, Türkiye’nin kıymetini hepimiz bilelim ve vatandaşlar olarak hepimiz birbirimize sevgi, varlık, muhabbet ve saygıyı hiçbir zaman eksik etmeyelim. Sizlere şunu da söylemek isterim. Maalesef, komşumuz Irak’ta olup bitenler bir iç savaş, bir mezhep savaşı gibi. Bu görüntüyü veriyor. Bunlar çok üzücüdür. Müslümanlıkta bir insanını öldürmek bütün insanını öldürmek gibi yasaklanmıştır. Ama gördüğünüz gibi cehalet, öfke, kin söz konusu olunca insanlar birbirini nasıl yok ediyorlar. Onun için bir an önce komşularımızda huzurun olması, komşularımızdaki ülkelerin barışmasını canı gönülden istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
(İHA)