BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  SEÇİM

Devlet ve siyasetin nabzı Köşk'te atacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam veda resepsiyonu verecek. AK Parti'den katılım, Gül için partiye dönüş konusunda fikir verici oacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam Çankaya Köşkü'nde, 28 Ağustos'ta görev süresi sona erecek olması nedeniyle bir veda resepsiyonu verecek. Devletin önemli makamlarındaki isimler ile siyasi parti liderlerinin davet edildiği bu resepsiyonda oluşacak görüntü, siyasi tabloyu resmedecek nitelik kazanması nedeniyle ayrı bir önem kazandı.

Resepsiyona CHP ve MHP liderlerinin katılması beklenmiyor. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resepsiyona katılması, 28 Ağustos'ta halef - selef olacak 11. ve 12. cumhurbaşkanını aynı kare içinde buluşturacak. Resepsiyona; Ak Parti Meclis Grubu'ndan katılım da, yeniden partiye döneceğini açıklayan Gül'e ilgi konusunda fikir verebilecek.

BAŞBAKAN SIFATIYLA DAVET EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Gül, bu akşam saat 20.00'de Çankaya Köşkü'nde görev süresinin sona erecek olması nedeniyle devlet erkanı ile Meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcilerine veda resepsiyonu verecek. Resepsiyona; Recep Tayyip Erdoğan Başbakan sıfatı ile davet edildi. Resepsiyona davet edilenler arasında hükümet üyeleri, TSK'nın komuta kademesi, yüksek yargı organı başkanları, milletvekilleri ve siyasi partilerin liderleri de yer aldı.

HALEF SELEF İKİ FİRST LADY

Resepsiyona Erdoğan'ın Başbakan sıfatı ile katılması bekleniyor. Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile katılması durumunda, resepsiyonda hem 11. ve 12. cumhurbaşkanlarının devir teslim töreni öncesi halef - selef görüntüsü oluşturmaları hem de aynı şekilde (First Lady) tabir edilen hanımefendilerin de yani Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan'ın da aynı kare içinde yer almaları bekleniyor.

MUHALEFET LİDERLERİ KATILMAYABİLİR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından büyük ihtimalle resepsiyona katılmayacak. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ise katılıp katılmaması belli değil. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da, resepsiyona katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Kılıç, katılması durumunda aralarındaki polemiğin ardından ilk kez Erdoğan ile aynı ortamda bulunacak.

KATILIM GÜL İÇİN FİKİR VERİCİ OLACAK!

TSK'nın komuta kademesinin ilk göreve seçildiğinde türban nedeniyle boykot uygulanan Gül'ün veda resepsiyona eşli olarak katılması bekleniyor. Resepsiyona; Ak Parti yönetimi ile Meclis Grubu'ndan da çok sayıda milletvekilinin katılması öngörülüyor. Ak parti Grubu'ndan resepsiyona katılım, Gül'e bu parti içinde gösterilen ilgi konusunda fikir verici nitelik de içerebilecek. Gül, dün Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine verdiği resepsiyonda önemli açıklamalarda bulunarak 28 Ağustos sonrasında Ak Parti'ye döneceğini açıklamıştı. Ak Parti'de, yeni genel başkanın dolayısı ile başbakanın belirleneceği olağanüstü kongre kararının alındığı günün ertesindeki resepsiyon, siyasetin psikolojik görüntüleri açısından ayrı bir önem kazandı.