BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Devlet hastanesine ödül denetlemesi

Bu yıl 18.'si verilecek Ulusal Kalite Ödülüne başvuru yapan Karabük Devlet Hastanesi hedefini “Avrupa Mükemmellik Ödülü” olarak belirledi.

Abone ol

2009'da mükemmellikte 3 yıldız Yetkinlik Belgesi alan Karabük Devlet Hastanesi yine Türkiye'de bir ilke imza atarak, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi ve ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi belgelerinin yanı sıra ISO 1002 Müşteri Memnuniyeti-Şikayet Yönetim Sistemi Belgesi ile ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini alan tek genel kamu hastanesi olmuştu.

Ödül kapsamında Dr. Ömer Koçak, Fatma Babaoğlu, Fatih Togay ve Mehmet Asri'den oluşan heyet Karabük Devlet Hastanesi'ne gelerek 3 gün denetim yapacak. Sabah saatlerinde Karabük Devlet Hastanesi'ne gelen heyet, hastane personeli ile bir araya geldi. Yapılacak çalışmalar hakkında bazı açıklamalarda bulunan değerlendirme heyetinin yaptığı toplantıya, Karabük İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Nurullah Soyhan, hastane doktorları ve hemşireleri katıldılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Fatih Togay, “Bu yönetim biçimini hastanede uygulamaya başlamaya karar veren Başhekim Nurullah Soyhan ve diğer yöneticilere emeği geçen herkese, bu yolda hizmet etmeyi düşünen ve bu konuda çaba gösteren tüm Karabük Devlet Hastanesinin çalışanlarına teşekkür ederim.

Bu yönetimin biçiminin sizlere kaliteli hizmet etme, çalışma ortamını daha iyi iyileştirme ve gönüllü bir çalışma fırsatı verdiğini hepiniz gördünüz. Bundan sonra bu yola devam ettikçe bu iyileşmeler, bu değişimler daha da güzel olacağına eminim. Verdiğiniz hizmet sonuçta tüm halkımıza en güzel şekilde, memnun olacakları beklentilerinin en asgari düzeyde karşılandığı bir hizmet şeklidir. Anadolu haklımızın da gerçekten buna hakkı var.

İstanbul'da bir kurum bu yönetim biçimini uygulandığında bir defa seviniyorsak, Anadolu da çiçek açan vahalar gibi bu yerde bu işin başlaması bizim için gerçekten çok değerli. Tüm paydaşlarımızın beklentilerini karşılamak üzere kurulmuş olan bu yönetim biçimi en anlamlı bir şekilde çalışanlarımızı Sağlık Bakanlığı'nın hastalarımızın tedavisi ile ilgili işbirliğimiz ile ilgili herkesi memnun etmeye yönelik bir yönetim anlayışıdır. Bu yolda ilerledikçe kararlı bir şekilde, yukarıya doğru çıktıkta bu memnuniyetin ne kadar farklılaştığını daha iyi göreceksiniz. Biz 3 gün sizlerle birlikte çalışmalarınızı hiç aksatmadan birlikte olacağız. Şunu özelikle belirtmek isterim burada müfettiş veya denetici mantığı yok.

Bu süreç sizin ve bizim bazı şeyleri karşılıklı öğrenme üzerine kurulmuş bir işbirliği sürecidir. Burada ki en büyük amacımız sizlerin karalı bir şekilde kalite yönetimini uygularken biz sizlere nasıl yardımcı olabiliriz, daha iyisini nasıl yapabilirsiniz amacı ile buradayız. Sizlere bu anlamda en iyi şekilde geri bildirim raporu vermeyi amaçlıyoruz. Onun için sizi daha iyi anlamak ve anlatmak üzere kurgulanmış vaziyetteyiz” dedi.

Hastaneye gelen heyetin hiçbir kurum veya kuruluşa bağlı olmadığını hatırlatan Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Nurullah Soyhan ise, “Burada bulunan arkadaşlarımız coşku içerisindeler. Bu sistem insana dayalı bir sistemdir, demokratik özellikle olan bir sistemdir. Bu sistemin özelliği temel unsurun insan olmasıdır, müşteri odaklı olmasıdır. Burada ki misafirlerimiz kesinlikle standarda dayalı bir belgelendirme sisteminde olduğu gibi hastanemize gelen denetçilerle aynı özellikleri taşımıyorlar. Kesinlikle kendilerinin maddi bir imkan sağlama gibi söz konusu değildir.

Her hangi bir kurum veya kuruluşa bağlı değillerdir. Onlara sadece toplumsal sorumluluk bilinci ile vatandaşlık bilinci ve öz veri ile burada bulunmaktadırlar” diye konuştu.