BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.430,29
HABER /  EKONOMİ

Devlet destekledi üretim arttı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç, "Devletimizin sağladığı desteklerin karşılığını almaya başladık. Bu sayede et üretimi, yüzde 18 arttı ve bu artış her geçen gün devam edecek" dedi

Abone ol

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, devletin hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara verdiği destekler sayesinde kırmızı et üretiminin arttığını söyledi.

Tunç, kırmızı et üretimindeki yüzde 18'lik artışı değerlendirdi.

Et üretimindeki artışın ana nedeninin devlet desteklemeleri olduğunu vurgulayan Tunç, doğru politikaların olumlu sonuçlar verdiğini anlattı.

Tunç, et üretimindeki artışın tesadüfen ortaya çıkmadığını belirterek, "Devletin verdiği desteklerin neticesinde ortaya çıkan bir tablo. Yaklaşık 4 yıldır hayvancılıkla uğraşanlara önemli destekler veriliyor. Devletimizin sağladığı desteklerin karşılığını almaya başladık. Bu sayede et üretimi, yüzde 18 arttı ve bu artış her geçen gün devam edecek" dedi.

Et üretimindeki artışın düzenli olarak devam edeceğine işaret eden Tunç, et tüketiminde de artış olduğunu kaydetti.

"Çiftçimizin elinde yeterli sayıda hayvan var, devletin verdiği destekler de bizleri teşvik ediyor" diyen Tunç, şunları söyledi:

"Bu sayede üretimimiz artıyor. Kırmızı et üretimindeki artışın ana nedeni, devletimizin verdiği desteklerdir. Yerinde ve zamanında bir müdahale bu. Geçmiş yıllarda ihmal edilen hayvancılık, bu desteklerle kendine gelmiş durumda. Hayvan sayımız da üretimimiz de sürekli artıyor çok şükür. Bu desteklerin karşılığını, üretim artışı olarak veriyoruz."