BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bey Cumhurbaşkanının kulağına bir fısıldasa

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, MHP yönetiminde görevli bir partiliyle yaptığı konuşmanın ayrıntılarını köşesine taşıdı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kritik konularda hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek çıkıyor. Tavrıyla ana muhalefetin zaman zaman ağır eleştirilerine maruz kalan Bahçeli, neyin peşinde?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, MHP kulislerinden ilginç bilgiler aktardı.

Geçtiğimiz perşembe günü Erdoğan randevusuna gitmeden önce partisinin MYK toplantısında, Bahçeli'nin neden destek verdiğine dair yaptığı konuşmanın alkışlarla karşılandığını aktaran Acet, bir başka detayı daha paylaştı:

"HAYATTA BU İŞLERE GİRMEZ"

"(...)MHP yönetiminde görevi bulunan bir partiliyle konuştum. Sağdan soldan, iş, tayin talepleri bu dönemde artmış. Bir üniversitenin rektör adayı destek için MHP Genel Merkezi’ne geliyor.

“Devlet Bey, Cumhurbaşkanının kulağına bir fısıldasa benim iş hallolur” diyor. Sordum: “Devlet bey bu tür talepleri iletiyor mu” diye. “Zinhar” dedi, konuştuğum parti yetkilisi. “Hayatta bu işlere girmez” Bu ne demek?

Bahçeli, gerçekten de iktidar nimetlerinden yararlanmak için değil, ‘dış politika’, ‘terörle mücadele’ ve ‘anayasa uzlaşması’ ile çerçevesi çizilen üç alandaki ortak yaklaşım biçimi nedeniyle Cumhurbaşkanı ve Ak Parti’ye destek veriyor.

Sonuçta Ak Parti ve MHP iki ayrı parti. İlkeleri, ideolojileri, meselelere yaklaşım biçimleri birçok alanda farklılık gösteriyor. Ak Parti’nin MHP desteği ile sınırlı kalmadan hareket etmek durumunda olduğu alanlar da var.

Fakat yukarıda sıraladığım, ortak yaklaşım sergiledikleri üç başlığa baktığınız zaman, üçünün de parti meselesi değil, memleket meselesi olduğu görülüyor. İşte bu noktada, CHP ile MHP’nin pozisyonları birbirine yüz seksen derece zıt bir noktada duruyor."

Bahçeli'den son dakika açıklaması.. Cumhurbaşkanının yanındayız...